Servind

Už bez čekání u polských mýtných bran

Už bez čekání u polských mýtných bran

Od 1. prosince mohou řidiči osobních automobilů, motocyklů a minibusů používat systém Autopay k úhradě jízdy po polských dálnicích A2 a A4. Autopay je rychlý platební systém, díky němuž mohou řidiči platit poplatky za jízdu na dálnicích automaticky, bez zastavování u mýtných stanovišť. Je jedním z nejkomfortnějších řešení na trhu, pokrývá největší počet dálnic v Polsku a je k dispozici i pro zahraniční řidiče.

Řešení společnosti Autopay od roku 2019 pokrývá soukromé dálnice AmberOne A1 (Toruň - Gdaňsk) a A4 Katovice - Krakov. Od 1. prosince je k dispozici také na státních dálnicích A2 Konin - Strykow (Lodž) a A4 Vratislav - Sosnica (Hlivice).

Kde lze platit mýtné v systému Autopay?

V Polsku neexistuje systém dálničních známek, ale některé dálnice jsou zpoplatněné, takže až dosud byly nejpoužívanější mýtnice. U polských dálnic se navíc uplatňují různé způsoby účtování - zatímco jeden je založený na GPS, druhý využívá mýtnice. Není zcela přehledné, jak který systém funguje. Autopay je jediné řešení, které funguje s oběma způsoby účtování.

Od 1. prosince 2021 se na státních dálnicích otevřely všechny brány, takže již není možné platit mýtné na mýtných stanovištích. To znamená, že řidiči automobilů, motocyklů a autobusů zaplatí mýtné pomocí státem provozované aplikace e-Toll, zakoupením dálniční známky předem nebo pomocí aplikace Autopay. Autopay je tedy nejkomplexnější řešení pro pohodlné platby mýtného na státních a soukromých dálnicích v Polsku.

Autopay mohou využívat i řidiči ze zahraničí a řidiči, kteří řídí vozidla se zahraničními poznávacími značkami. Autopay je jediné automatické řešení pro zahraniční řidiče, kteří nemají v Polsku vedený bankovní účet. Autopay také umožní nákup dálničních známek předem na internetových stránkách ebiletautostradowy.pl.

Jak používat Autopay k placení za jízdu po polských dálnicích?

Chcete-li používat Autopay na dálnicích, musíte se nejprve do systému Autopay zaregistrovat. To zabere jen několik minut. Po stažení aplikace Autopay si budete muset nastavit účet zadáním následujících informací: e-mailová adresa a telefonní číslo, údaje o vozidle (model a poznávací značka) a způsob platby (kreditní nebo debetní karta). Bude také zapotřebí aktivovat úseky dálnic, za které má úhrada proběhnout automaticky.

Datum zveřejnění

13.12.2021

Zdroj informací

Autopay

Foto: Autopay

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2451 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál