Servind

Nový autobus Scania Interlink

Nový autobus Scania Interlink

Scania Interlink má nový podvozek a karoserii. Nabízí úsporu paliva až 8 % spolu se širokou škálou možností specifikace, pokročilými bezpečnostními prvky, novými službami týkajícími se zajištění maximální doby provozuschopnosti a výrazně modernizovaným prostorem pro řidiče.

Vysoká flexibilita autobusu Scania Interlink nabízí mnoho možností pokud jde o jeho délku, uspořádání interiéru, zavazadlových prostor, konfigurace dveří, klasifikace a pohonných jednotek.

Nové možnosti zahrnují delší dvounápravové autobusy se zvýšenou kapacitou pro cestující i kratší autobusy na plyn. Součástí flexibility je také široká nabídka nízkouhlíkových pohonných jednotek s variantami na bionaftu (FAME), HVO, bioplyn a hybridní varianty.

Nezapomíná se ani na pracovní prostředí řidiče. Pokročilé asistenční systémy ADAS poskytují dobrou kontrolu nad vozidlem díky vylepšenému asistovanému ovládání, řízení a brzdění. To spolu se systémem Scania Zone, který zajišťuje dodržování rychlostních limitů v okolí škol i jinde, zvyšuje bezpečnost a pomáhá předcházet zbytečným nákladům.

Nové vozidlo Scania Interlink díky lepší účinnosti motoru a převodovky šetří palivo, a to až o 8 %, přičemž nová funkce stop/start a tempomat přispívají k dalšímu snížení spotřeby. Vozidlo má nezávislé přední odpružení, které zlepšuje jízdní komfort a zároveň zvyšuje nosnost o 500 kg.

Vozidlo je navrženo tak, aby se omezilo poškození a předešlo deformaci součástí, jako jsou systém řízení, systém následné úpravy výfukových plynů nebo baterie, což je rozhodující pro minimalizaci prostojů a nákladných oprav. Doba provozuschopnosti se prodlužuje díky snadno vyměnitelným rohům předního nárazníku, lepší možnosti čištění a kompatibilitě vozidla s aktivním systémem pro flexibilní údržbu Scania podle dat získávaných v reálném čase.

Nový exteriér má moderní vzhled díky větším bočním oknům, bi-halogenovým a bi-LED světlometům a novým bočním a zadním světlům. Elektricky posuvné dveře přispívají k delší době provozuschopnosti a nižším nákladům na údržbu a nové materiály v interiéru snižují hlučnost.

Datum zveřejnění

17.2.2022

Zdroj informací

Scania

Foto: Scania

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2201 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál