Servind

Scania CO2ntrol Cup 2022

Scania CO2ntrol Cup 2022

Češi v ekonomické jízdě dlouhodobě patří k absolutní světové špičce. Potvrdili to i během posledního ročníku. Také letos se bude během tří měsíců vyhodnocovat skóre Scania Driver Support, přepravní výkon a další důležitá kritéria ovlivňující ekonomiku a bezpečnost provozu.

Během posledního ročníku soutěže Scania CO2ntrol Cup se v České republice podařilo 758 soutěžním vozidlům ušetřit během tří měsíců přes 50 000 litrů nafty, což při průměrné ceně nafty 36,10 Kč/l dělá 1,8 milionu korun.

Od začátku soutěže ale nešlo jen o snížení spotřeby a nižší emise. Značka Scania je pověstná také svou bezpečností a právě předvídavost a plynulost jízdy má velký vliv na bezpečnost provozu.

Scania vychází vstříc požadavkům řidičů a pro letošní rok dojde k posunutí začátku soutěže tak, aby nezasahovala do prázdninového období.  CO2ntrol Cup tak začne už 1. dubna a potrvá do 30. června. Během těchto tří měsíců se bude hodnotit řada kritérií: skóre Scania Driver Support, přepravní výkon vypočítaný jako násobek hmotnosti soutěžní soupravy a ujetých kilometrů vydělený počtem litrů spotřebovaného paliva, volnoběh, spotřeba paliva a další měřitelné údaje ovlivňující ekonomiku provozu.

Pro zajištění objektivního průběhu soutěže Scania CO2ntrol Cup 2020, musí každé registrované vozidlo ujet minimálně 5000 km měsíčně.

Do soutěže se mohou zapojit všechna vozidla Scania s komunikátorem C200 nebo C300 (vozidla vyrobená po 7/2011). Protože se vyhodnocují on-line data přímo z vozidla, nemusí řidiči absolvovat žádné speciální úkoly nebo trasy.

Soutěžit se letos bude o dva typy výher. Každý soutěžní měsíc vyhlásíme nejúspěšnějšího řidiče, který získá voucher v hodnotě 150 eur na zboží z webshopu Scania. Pro nejlepších 15 řidičů za celé období soutěže je pak připraven závěrečný večírek a tři absolutně nejlepší se pak mohou těšit na zájezd do výrobního závodu Scania ve Švédsku.

Datum zveřejnění

01.03.2022

Zdroj informací

Scania

Foto: Scania

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2493 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál