Servind

Elektrická Volva pro Maersk

Elektrická Volva pro Maersk

Společnost Volvo Trucks v Severní Americe získala objednávku na 110 nákladních vozidel Volvo VNR Electric od globální logistické společnosti Maersk. Dohoda navyšuje původní objednávku na 16 vozidel stejného modelu a představuje tak dosud největší uzavřený obchod elektrických nákladních vozidel Volvo.

Objednávku zadal Performance Team, součást Maersk Group. Znamená to, že pro Performance Team bude v provozu celkem 126 takových elektrických vozidel.  První elektrická nákladní vozidla budou v provozu ve 2. čtvrtletí 2022, nasazení všech 126 nákladních vozidel je naplánováno na první čtvrtletí roku 2023.

Elektrická nákladní vozidla třídy 8 se budou používat v Kalifornii pro různé přepravní úkoly. Budou sloužit pro zajištění přepravy při odvodnění přístavů a pokrývat distribuční trasy mezi sklady.

Volvo VNR Electric má provozní dojezd až 440 km a akumulátory s kapacitou až 565 kWh. Vozidla lze nabít na 80 % za 90 minut verze se šesti moduly a za 60 minut se čtyř mi moduly akumulátorů. Volvo VNR Electric se vyrábí v továrně Volvo Trucks v New River Valley ve Virginii, který je výhradním výrobcem všech nákladních vozidel Volvo v Severní Americe.

Celosvětově si společnost Volvo Trucks stanovila ambiciózní cíl, že do roku 2030 bude 50 % všech prodávaných nákladních vozidel elektrických. Volvo Trucks v roce 2021 získalo na trhu těžkých elektrických nákladních vozidel v Evropě tržní podíl 42 % a má vedoucí postavení také v Severní Americe. S celkem šesti modely elektrických nákladních vozidel ve výrobě od letošního roku má Volvo Trucks nejkomplexnější elektrickou nabídku u, která zahrnuje vše od městské distribuce a svozu odpadu až po stavební a regionální přepravu.

Datum zveřejnění

20.04.2022

Zdroj informací

Volvo Trucks

Foto: Volvo Trucks

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2591 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál