Servind

Ford Pro přichází do Evropy

Ford Pro přichází do Evropy

Společnost Ford Pro spustila skokovou změnu v produktivitě evropských vozových parků užitkových vozidel. Přichází s inovativními digitálními řešeními, která mají zvýšit provozuschopnost a snížit provozní náklady. Nová společnost Ford Pro staví na silném globálním základu, který jí poskytuje vedoucí pozice značky Ford v oblasti užitkových automobilů.

Ford Pro je nová globální organizace zaměřená na poskytování řešení provozovatelům užitkových vozidel od živnostníků až po velké podniky. Řešení Ford Pro v sobě spojují software, nabíjení, servis a financování pro užitková vozidla. Ford Pro je první aktivitou svého druhu v sektoru užitkových vozidel. Poskytuje plně integrovaná digitální řešení, jež pomáhají zákazníkům spravovat jejich vozové parky s vozy poháněnými spalovacími motory, elektromobily nebo s vozidly jiných značek.

Vozy Ford Pro Vehicles pro každou práci a pro každého zákazníka

Automobily vybavené permanentním online připojením jsou jádrem nabídky Ford Pro, která zákazníkům umožňuje maximalizovat produktivitu a provozuschopnost vozového parku pomocí celé sady integrovaných řešení. Ford Pro pomůže zákazníkům i usnadnit přechod na elektrické vozové parky díky své nabídce užitkových elektromobilů.

Polovina všech užitkových vozů Ford prodaných v Evropě je upravena podle specifických potřeb zákazníků. Posláním týmu Ford Pro Special Vehicles je vycházet jim vstříc prostřednictvím produktů a řešení pro přestavby na míru pro vozy poháněné spalovacím motorem i elektrické. Požadavkům na přestavby vychází vstříc síť 200 přestavbářů zapojených do programu QVM (Qualified Vehicle Modifier). Tým Special Vehicles rozšiřuje svou nabídku o unikátní služby, které zvyšují provozní a obchodní produktivitu zákazníků i přestavbářských společností. Patří sem digitální řešení pro integraci systémů třetích stran do dotykové obrazovky ve vozidle nebo homologace a technická podpora pro zvýšení efektivity procesu přestavby.

Informace a upozornění prostřednictvím Ford Pro Software

Ford Pro Software přináší digitální ekosystém, který využívá živá data k integraci vozidel, telematiky, nabíjení i servisu do výkonných, uživatelsky přívětivých platforem zvyšujících produktivitu. Tento integrovaný přístup zvyšuje hodnotu každého řešení Ford Pro.

Vozové parky mohou k optimalizaci správy svých vozidel s online připojením využívat výkonný software Ford Pro Telematics proměňující provozní údaje z vozů v užitečné informace a výstrahy určené ke zjednodušení správy vozového parku. Jedná se o lokalizaci vozidel v reálném čase, upozornění na jejich stav či sledování řidičů. Ford Pro Telematics umožňuje vedle vozidel Ford spravovat i modely jiných značek. Stačí do nich zapojit speciální zásuvný modul.

Firmy, které přejdou na plně elektrická užitková vozidla, budou moci využívat služby Ford Pro E-Telematics.

Software Ford Pro je zajímavý také pro leasingové společnosti a velké vozové parky s již existujícími telematickými řešeními. Datové služby Ford jim prostřednictvím Transportation Mobility Cloudu poskytují zabezpečená data o vozidlech i další informace potřebné k optimální správě vozového parku. Majitelé a správci vozových parků s pěti a méně vozidly mohou využívat bezplatnou aplikaci FordPass Pro chytré telefony. Jejím účelem je pomoci firmám, které nemají správce vozového parku na plný úvazek, využívat svá vozidla co nejefektivněji.

Full-service nabíjení Ford Pro Charging

Pro usnadnění přechodu na elektromobily nabízí Ford Pro Charging firmám plně integrovaný systém nabíjení pro vozové parky. Služba zahrnuje instalaci hardwaru a software pro správu, přičemž obojí spolupracuje s elektrickým E-Transitem. Vestavěná konektivita umožňuje odhalit potenciální problémy ještě dříve, než si je zákazníci uvědomí, a vyřešit je s minimálním narušením provozu.

Pro podporu vozových parků, jejichž řidiči jezdí se svým pracovním vozidlem domů, zjednodušuje Ford Pro Charging také instalaci a správu domácích wallboxů. Ford Pro Charging poskytuje také přístup k síti čítající více než 300 000 nabíječek s centralizovaným účtováním.

Minimalizace prostojů díky Ford Pro Service

Prostoje jsou po palivu a odpisech pro vozové parky třetím nejvyšším nákladem. Důležitým prvkem ekosystému Ford Pro je proto i oddělení Ford Pro Service, které díky propojení údajů z online vozidel a servisní síti pomáhá udržet vozy zákazníků v provozu. Evropskou servisní síť Ford Pro tvoří 800 Transit center. Jedná se tak o největší specializovanou síť pro užitková vozidla na trhu. Síť Ford Pro je také připravena na elektrickou éru – po Evropě má 1500 certifikovaných prodejců elektrických vozidel a 4500 autorizovaných servisů, které mohou zajišťovat servis na E-Transit.

K iniciativám Ford Pro patří flotila automobilů vybavených na servis v terénu. Tento mobilní servis již funguje ve Velké Británii, zavádí se v Německu a bude i na dalších trzích. Posádky mobilního servisu mohou provádět 70 % servisních a opravárenských prací, a to i na automobilech jiných značek.

Klíčovým prvkem Ford Pro je online systém FORDLiive, který v reálném čase zajišťuje propojení mezi vozidly, jejich provozovateli a autorizovanými servisy Ford Pro. To znamená méně poruch, méně cest do servisu i rychlejší průběh samotných oprav. V Evropě je již v provozu 620 000 užitkových vozů Ford vybavených online připojením. Zákazníci mohou využívat FORDLiive po aktivaci modemu FordPass Connect a registraci softwarového balíčku Ford Pro. Systém FORDLiive upozorní na stav vozidla přímo zákazníky prostřednictvím softwaru Ford Pro a komunikuje s Transit centry, která díky tomu diagnostikují problém rychleji, mohou v předstihu objednat náhradní díly a naplánovat návštěvu v servisu tak, aby výpadek pro zákazníka byl co nejkratší. Specializovaná centra FORDLiive budou v Maďarsku, pod které bude spadat i Česká republika, otevřena ještě letos.

Jednodušší administrace financování díky Ford Pro Financing

Integrovanou nabídku vozidel, produktů a služeb Ford Pro bude možné financovat prostřednictvím připravovaného programu Ford Pro FinSimple – jednotného transparentního a flexibilního plánu financování, který umožní provozovatelům užitkových vozidel soustředit se na úspěšné podnikání.

Datum zveřejnění

02.05.2022

Zdroj informací

Ford

Foto: Ford

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2575 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál