Servind

Fiat uvádí nové Doblò a E-Doblò

Fiat uvádí nové Doblò a E-Doblò

Fiat a Fiat Professional představují pátou generaci kompaktního modelu Doblò a E-Doblò. Samozřejmě jde o vůz navržený na platformě PSA EMP2 odvozený od vozů Citroën Berlingo a Peugeot Partner/Rifter resp. Opel Combo a jejich elektricky poháněných verzí. Stejně jako tyto vozy i Fiat Doblò bude v osobní verzi v prodeji výhradně s elektrickým pohonem.

Nové Doblò k dispozici ve dvou délkách s krátkým i dlouhým rozvorem (2785 resp. 2975 mm) a třech různých konfiguracích (Van, Crew Cab a Combi). Verze s dlouhým rozvorem má nákladový prostor o objemu 4,4 m3 díky funkci Magic Cargo. Magic Cargo umožňuje zvýšení objemu nákladového prostoru o 0,5 m3 a možnost nakládání předmětů dlouhých až 3,4 m. Navíc je možné zvednout sedadlo na straně spolujezdce a využít přihrádku pod ním. K dispozici je také otočný stůl, který změní kabinu Doblò na mobilní kancelář.

Nové Doblò je vybaveno aktivními bezpečnostními systémy - celkem 17 prvky ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Přední a zadní parkovací senzory a zadní kamera umožňují jednodušší parkování. Magic Mirror je 5” digitální zpětné zrcátko poskytující tři pohledy: zpětné zrcátko, výhled do oblasti mrtvého úhlu a zadní parkovací kameru. K dispozici je i Head-up displej.

Pro užitkové verze budou k dispozici budou turbodiesely 1,5 l/74 kW (100 k) s přímo řazenou převodovkou a 1,5 l/96 kW (130 k) s přímo řazenou i osmistupňovou automatickou převodovkou. Připraven je i zážehový motor 1,2  l/81 kW (110 k). Pro lepší trakci na površích, jako jsou sníh, bláto nebo písek, je Doblò Van vybaveno systémem Grip Control System, zatímco systém Hill Descent Control zlepšuje ovládání ve větším sklonu.

E-Doblò je třetím elektrickým modelem z nabídky značky Fiat po 500e a E-Ulysse a značky Fiat Professional po E-Ducato a E-Scudo. Je vybaveno 100 kW elektromotorem s točivým momentem 260 N.m a akumulátorem s kapacitou 50 kWh umožňujícím dojezd 280 km.

Uložení akumulátoru nezpůsobilo žádné strukturální změny. E-Doblò má v konfiguraci Van stejné rozměry jako verze se spalovacími motory. V elektrické verzi nabízí E-Doblò užitečné zatížení až 800 kg pro oba rozvory a umožňuje naložení až 2 europalet, zatímco ve verzích se spalovacími motory mít nosnost až 1000 kg. Magic Plug, který je k dispozici pouze u E-Doblò, je možné využít elektrickou energii akumulátoru pro specifické potřeby, jako jsou lednička nebo elektrické nářadí.

Nové Doblò a E-Doblò se budou vyrábět v továrně Stellantis ve Španělsku ve Vigu v rámci programu K9.

Datum zveřejnění

07.06.2022

Zdroj informací

Fiat Professional

Foto: Fiat Professional

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2245 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál