Servind

Geis pomáhá zvládat zahrádkářskou a stavební sezonu

Geis pomáhá zvládat zahrádkářskou a stavební sezonu

Se zvládáním neustále narůstajícího počtu objednávek pomáhá Hornbachu i jeho logistický provider, firma Geis. Ta zásilky dopravuje k zákazníkům a dodává i obalový materiál.

Od roku 2015, kdy začal řetězec prodejen zboží pro dům a zahradu Hornbach provozovat v České republice svůj e-shop, se počet zásilek jeho zákazníkům neustále zvyšuje. Svou roli v tomto růstu hrál také lockdown, kdy se on-line nákupy využívaly ve velkém.

Tento obor je velmi závislý na ročním období - sezonnost má velký vliv na objem nákupů. Velkou část ze 100 000 aktivních položek portfolia Hornbach dopravuje zákazníkům firma Geis. Hornbach pro své zásilky většinou využívá standardní doručovací služby. V některých případech však Geis v rámci prémiové služby na cestu vysílá i dvoučlennou posádku aby manipulace se zbožím v místě dodání byla bezproblémová. Rozměrné zboží (například vybrané zahradní domky) přemisťují na místo určení vozidla s hydraulickou rukou. Průměrná hmotnost zásilky, kterou Geis pro Hornbach přepravuje, je 400 kg. Speciální technika se proto občas hodí.

Aby dodání koncovým zákazníkům bylo rychlé a spolehlivé je nutné bezproblémové propojení informačních systémů obou partnerů. Hornbach se u přepravce Geis spoléhá na flexibilní služby i s ohledem na stále měnící se požadavky zákazníků. Vzhledem k výkyvům v poptávce musí Geis během pár hodin reagovat a vyslat další volná vozidla, aby zákazník na zboží příliš dlouho nečekal.

Díky tomu, že Hornbach přepravní službu outsourcuje, nevznikají problémy se zabezpečením dodatečných personálních i technických kapacit. Běžně se stává, že k předem objednaným vozidlům na svoz přibude během dopoledne několik dalších požadavků a Geis odpoledne vypraví další.

Logistický provider Hornbachu pro zásilky e-shopu zajišťuje i kompletní obalový materiál. Mnoho typů krabic je obvykle zhotoveno z pětivrstvé lepenky. Pro balení nestandardních produktů Geis dodává také takzvaný nekonečný arch. Komunikace pro držení dostatečné zásoby obalového materiálu probíhá prostřednictvím elektronické výměny dat EDI. Nejsou tedy nutné papírové objednávky nebo ruční opisování dat.

Při poklesu množství obalů pod určitou úroveň přijde automaticky nová objednávka přímo do Geisu, který ji vyskladní a odešle do jednoho ze skladů firmy Hornbach. Řetězec s produkty pro kutily tudíž neřeší nedostupnost materiálů pro výrobu obalů a jejich zabezpečování. Méně administrativy a časově náročných procesů Hornbachu umožňuje soustředit se více na svou hlavní činnost.

Na základě dlouholeté spokojené spolupráce v České republice bylo navázáno partnerství mezi Hornbachem a Geisem i na Slovensku. Geis slovenským zákazníkům, stejně jako v České republice, vozí jejich objednávky z e-shopu a dodává řetězci materiál pro jejich balení.

Datum zveřejnění

19.08.2022

Zdroj informací

Geis

Foto: Geis a Hornbach 

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2653 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál