Servind

Nové moduly v systému Renault Trucks Optifleet

Nové moduly v systému Renault Trucks Optifleet

Na vysoce konkurenčním trhu silniční nákladní dopravy je management vozidel v reálném čase a kontrola jeho hlavních výdajových položek konkurenční výhodou. Řešení správy vozového parku Optifleet značky Renault Trucks zjednodušuje každodenní činnost dopravců a poskytuje jim nástroje pro optimalizaci výkonu jejich nákladních vozidel a řidičů. Optifleet pomáhá dopravcům zvyšovat profitabilitu jejich vozidel snižováním provozních nákladů a zlepšuje spokojenost jejich klientů. 

Pro ještě vyšší produktivitu svých přidává Renault Trucks do systému Optifleet dva nové moduly Health a Safety. Jsou navrženy tak, aby snižovaly riziko nehod a neplánovaných odstávek vozidel na minimum.

Optifleet nyní obsahuje pět modulů, z nichž lze každý aktivovat nezávisle na ostatních tak, aby vyhovoval potřebám každého dopravce.

Modul Check sleduje a optimalizuje spotřebu paliva nákladních vozidel, čímž snižuje celkové emise CO2. Dále analyzuje hospodárnou jízdu řidičů a sleduje případné změny. Tento modul také poskytuje informace o úrovni nabití akumulátorů elektrických vozidel.

Modul Map lokalizuje vozidla v reálném čase a poskytuje vedoucím vozových parků informace, které potřebují k optimalizaci tras a zvýšení spokojenosti zákazníků tím, že je informuje o přesném čase příjezdu řidiče na místo dodání.

Modul Drive monitoruje dobu jízdy a odpočinku řidičů. Údaje z tachografu lze stahovat na dálku a zjednodušit tak administrativní operace.

Nový modul Health zasílá zprávy o výstražných kontrolkách na palubní desce každého vozidla, a to buď jako upozornění v reálném čase na portálu Optifleet, nebo jako e-mailové upozornění. Správce vozového parku pak může naplánovat potřebnou údržbu a vozidla a předcházet tak jeho neplánovaným odstávkám.

Modul Safety monitoruje bezpečnostní systémy vozidla, jako systém nouzového brzdění AEBS, elektronická kontrola stability ESC a systém varování při vyjetí z jízdního pruhu LDWS. Tento modul také detekuje jakékoli nadměrné brzdění nebo zrychlení. Data odesílá buď v reálném čase na portál Optifleet, nebo e-mailem dopravci, který je pak může využít k analýze jízdních stylů. Vybraní řidiči pak mohou absolvovat školení pro snížení rizika nehod a předčasného opotřebení komponentů vozidla.

Moduly Optifleet Check, Map, Drive, Health a Safety jsou k dispozici pro modelové řady vozidel Renault Trucks T, C a K.  Moduly Check, Map a Drive jsou k dispozici pro modelovou řadu Renault Trucks D a D Wide (v elektrické i dieselové verzi). Optifleet je kompatibilní také se značkami jiných nákladních vozidel.

Dopravci, kteří mají zájem o integraci dat systému Optifleet do vlastního softwaru pro správu vozového parku, mohou s těmito daty pracovat v reálném čase prostřednictvím rozhraní API (Application Programming Interfaces).

Datum zveřejnění

29.12.2022

Zdroj informací

Renault Trucks

Foto: Renault Trucks

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2825 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál