Servind

Domíchávač betonu s elektrickým pohonem

Domíchávač betonu s elektrickým pohonem

Společnost Volvo Trucks dodala společnosti CEMEX první plně elektricky poháněné nákladní vozidlo na domíchávání betonu. Elektrické nákladní vozidlo Volvo FMX Electric těžké řady lze používat pro celodenní práci s jedním dobitím během pravidelné přestávky. Bude se používat v betonárce ve Špandavě v Berlíně. Elektrifikace dopravy betonu je náročná kvůli velkému zatížení a nárokům na neustálé míchání.

Jde o nejnovější přírůstek dohody podepsané mezi společnostmi Volvo a CEMEX v roce 2021 o globální spolupráci v oblasti řešení elektromobility s cílem dosáhnout snížení emisí uhlíku a zvýšení produktivity. Vzhledem k tomu, že plně elektrická těžká přeprava postupně narůstá, Volvo Trucks a CEMEX pracují na vývoji a rozšíření technologií potřebných k tomu, aby se bezemisní doprava stala realitou i v náročném stavebním průmyslu.

CEMEX je globální společnost zabývající se stavebními materiály, která nabízí cement, transport betonu, kamenivo a urbanizační řešení na trzích po celém světě. „CEMEX se zavázal stát se společností s nulovými emisemi CO2; inovace a spolupráce jsou jádrem tohoto závazku. Naše partnerství se společností Volvo má neuvěřitelný potenciál přispět k dekarbonizaci našeho podnikání. Uvedení našeho prvního plně elektrického nákladního vozidla pro hotové směsi je v tomto směru velkým pokrokem,“ říká generální ředitel společnosti CEMEX Fernando A. González.

Volvo Trucks má celosvětově nejucelenější elektrickou řadu v oboru, která s celkovou hmotností 16 až 44 t pokrývají vše od městské distribuce a odvozu odpadu až po městskou stavební přepravu a regionální přepravu.

Volvo FMX Electric - domíchávač betonu

Elektrický pohon: 2 elektromotory, výkon 330 kW

Převodovka: I-Shift

Akumulátory: 4, 360 kWh

Rozvor: 4.100 mm

Nástavba: domíchávač betonu, 9 m3, těleso domíchávače je poháněno hydraulickým systémem, který získává energii z trakčního akumulátoru

Datum zveřejnění

13.2.2023

Zdroj informací

Volvo Trucks

Foto: Volvo Trucks

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.207 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál