Servind

Renault Trucks školí pro budoucnost

Renault Trucks školí pro budoucnost

Potřeba dekarbonizace dopravy je v současné době velmi aktuální tématem, které vyvolává u odborníků na dopravu a logistiku řadu otázek. To vedlo značku Renault Trucks ke spuštění Akademie dekarbonizace: bezplatné e-learningové platformy přístupné pro každého. Poskytuje odborné odpovědi na většinu otázek, které mohou vyvstat při plánování transformace podnikání.

Značka Renault Trucks začala testovat elektrickou technologii v dopravě u vybraných zákazníků téměř před 15 lety. Francouzský výrobce již více než tři roky sériově vyrábí elektrická nákladní vozidla ve svém závodě v Blainville-sur-Orne. Renault Trucks rozumí pochybnostem a obavám, které zdlouhavý přechod na novou technologii dopravním společnostem přináší. Aby jim pomohl strategicky plánovat, vyvinul vzdělávací nástroj, který přináší povědomí o problematice přechodu na bateriovou elektrickou technologii. Tato nová e-learningová platforma nazvaná Akademie dekarbonizace, která je zdarma a dostupná všem, poskytuje vzdělávací informace vytvořené značkou Renault Trucks.

Snadno dostupný odborný obsah

Renault Trucks využil při tvorbě obsahu, který odpovídá na nejčastější otázky, své odborné znalosti a informace, které denně získává od svých zákazníků v terénu. Výrobce vyslechl pochybnosti dopravců, kteří se zdráhají přejít na novou technologii, a shromáždil také doporučení od těch, kteří se setkali s obtížemi a dokázali je překonat. Všechny tyto osvědčené postupy a zkušenosti výrobce sdílí ve svém e-learningovém programu zaměřeném na demystifikaci elektrické technologie a alternativních zdrojů energie.

Akademie dekarbonizace poskytuje přístup ke katalogu vzdělávacích kurzů s výukovými videi, odbornými informacemi a zkušenostmi dopravců a nástavbářů. Každý kurz se skládá z několika modulů a je navržen tak, aby jeho absolvování netrvalo déle než třicet minut. Aktuálně jsou k dispozici čtyři online kurzy:

- Úvod do dekarbonizace, který poskytuje přehled o dekarbonizaci silniční nákladní dopravy, včetně srovnání alternativních zdrojů energie s naftou.

- Kurz věnovaný elektrickým nákladním vozidlům, který poskytuje přehled o jejich fungování a pozitivním dopadu na pracovní podmínky a kvalitu života. Tento kurz se rovněž zabývá zaváděním nízkoemisních zón.   

- Kurz věnovaný speciálně lithium-iontovým bateriím, který odpovídá na otázky týkající se jejich dojezdu, životnosti, použitých materiálů a recyklace.

- Příklady společností, které se vydaly na cestu dekarbonizace dopravy, výzvy, kterým čelily, způsoby jejich překonání a přínosy, které zaznamenaly.

Platforma je optimalizována pro použití na tabletech nebo chytrých telefonech a je navržena tak, aby se uživatelé mohli učit kdekoli. Po vytvoření profilu je možné sledovat kurz svým vlastním tempem, přičemž další výhodou je možnost kurz pozastavit a vrátit se k němu později. Po absolvování kurzu si mohou účastníci otestovat své znalosti v testu a přečíst si další články k danému tématu. Na konci kurzu obdrží certifikát.

Akademie dekarbonizace je k dispozici ve francouzštině a angličtině a bude pravidelně aktualizována o nový obsah.

Datum zveřejnění

11.5.2023

Zdroj informací

Renault Trucks

Foto: Renault Trucks

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1898 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál