Servind

Honda dodá články pro Isuzu

Honda dodá články pro Isuzu

Společnosti Isuzu Motors a Honda Motor podepsaly dohodu o partnerství. Honda vyvine a dodá systém palivových článků pro těžký nákladní vůz Isuzu poháněný elektřinou dodávanou palivovými články. Uvedení na trh nákladního vozu Isuzu s palivovými články se plánuje v roce 2027.

Společnosti Isuzu a Honda věří, že technologie palivových článků, využívajících jako palivo vodík, kdy nedochází k žádným emisím CO2, bude účinná pro dosažení uhlíkové neutrality těžkých nákladních vozidel, která vyžadují rychlé doplnění paliva, vysokou nosnost, dlouhodobé používání a jízdu na dlouhé vzdálenosti.

Od podepsání dohody v lednu 2020 o provádění společného výzkumu těžkých nákladních vozidel využívajících palivové články (FC) jako hnací ústrojí obě společnosti pracují na vytvoření základny pro základní technologie, jako je zajištění kompatibility palivových článků a těžkých nákladních vozidel a vývoj technologií řízení vozidel. Obě společnosti v současné době plánují zahájit testování prototypu na veřejných komunikacích před koncem aktuálního fiskálního roku končícího 31. března 2024. V budoucnu obě společnosti urychlí vývoj těžkých nákladních vozidel s palivovými články s nízkou hlučností a nízkými vibracemi.

Datum zveřejnění

16.5.2023

Zdroj informací

Isuzu

Foto: Isuzu

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1899 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál