Servind

Elektrické tříkolky na chorvatských ostrovech

Elektrické tříkolky na chorvatských ostrovech

Poskytování doručovacích služeb na chorvatských ostrovech s typickými malými městy a úzkými uličkami není snadné. Letos v létě společnost Gebrüder Weiss začala svým zákazníkům nabízet ekologické dopravní řešení: nákladní elektrokola resp. elektricky poháněné tříkolky pro rozvoz do soukromých domů a firem na ostrovech Rab a Lošinj.

Nákladní elektrokola mají tichý, vysoce výkonný elektromotor a snadno se s nimi manévruje, což se skvěle hodí pro doručování v malých městech, turistických střediscích a národních parcích. Vozidlo dokáže přepravit zásilky o celkové hmotnosti až 500 kg a ujet 50 km na jedno nabití.

„Je pro nás důležité zachovat autenticitu a jedinečnost ostrovů. Používáním nákladních elektrokol při doručování zboží pomáháme ostrovním oázám zachovat si svůj okouzlující charakter. A naši zákazníci obdrží zboží, které si objednali online, ekologicky,“ říká Barbara Bujačić, Country Manager pro Chorvatsko ve společnosti Gebrüder Weiss.

Kromě nákladních elektrokol začal Gebrüder Weiss nově využívat elektrický pohon pro doručování zboží koncovým zákazníkům také v Záhřebu, kde se o rozvoz starají elektrické dodávky. Ty ujedou 170 km na jedno nabití. Tato vozidla se perfektně hodí pro přepravu v městských oblastech, kde díky svému tichému elektromotoru snižují hluk provozu. Jejich akumulátory se nabíjejí ve vlastní fotovoltaické elektrárně, která byla uvedena do provozu v chorvatské centrále společnosti nedaleko Záhřebu. Solární panely instalované na střeše logistické centrály mají celkový roční výkon 500 kW.

Datum zveřejnění

25.8.2023

Zdroj informací

Gebrüder Weiss

Foto: Gebrüder Weiss

 

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2963 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál