Servind

Renault opět v čele českého trhu LUV

Renault opět v čele českého trhu LUV

Své prvenství na českého trhu z let 2021 a 2022 si vozy Renault zopakovaly i v roce 2023 s rekordním výsledkem 3524 prodaných vozů. Tržní podíl představoval rekordních 15,50 %.

I v letošním roce dosahuje Renault v oblasti prodejů LUV vyrovnaný prodej bez větších výkyvů, takže za 1. čtvrtletí 2023 je opět leaderem českého trhu LUV.

Český trh lehkých užitkových automobilů prožívá v posledních třech letech mimořádný́ rozmach. Přitom automobily Renault si stabilně udržují také letos solidní náskok před všemi ostatními. To potvrzují i letošní registrace značek na prvních pěti místech, kdy Renault dosáhl nejvyrovnanější hodnotu prodeje bez větších výkyvů.

Renault za 1. až 3./2024

leden: 275 vozů

únor: 249 vozů

březen: 292 vozů

1. čtvrtletí: 816 vozů

Prakticky stejně úspěšná je situace u jednotlivých modelů, kde se může Renault opět opřít o vyvážené rozložení sil. Modelu Kangoo se dobře daří mezi malými dodávkami do 2,0 t a stejně tak velký́ Master má v čele velkých dodávek dlouhodobě vyrovnanou bilanci bez výraznějších jednorázových výkyvů.

Generální ředitel společnosti Renault Česká republika, Zdeněk Grunt k obchodním výsledkům za první čtvrtletí 2024 uvedl: „Naší značkou i letos dosahované prodeje svědčí o tom, že cesta, kterou jsme před lety nastoupili byla správně zvolená. Základem našich obchodních úspěchů je především široká a atraktivní nabídka kvalitních a hospodárných modelů, podpořená možnostmi dodání verzí se speciálními přestavbami podle potřeb zákazníků, a to za zákaznicky akceptovatelné ceny. Také obchodní koncept center PRO+ zaměřených na firemní odběratele se významnou měrou podílí na úspěchu LUV Renault a jsem rád, že dodávky Renault nacházejí tak stabilní zájem českých zákazníků.“

V rámci dalšího posílení vedoucí pozice na trhu LUV v České republice v roce 2024, Renault očekává několik novinek, které uvede ještě do konce letošního roku. Zásadní událostí roku bude uvedení nové modelové generace modelu Master. Zákazníci v ČR si budou moci objednat tuto novou generaci ještě před prázdninami. Další novinkou bude přechod modelů Kangoo a Trafic do nové identity po vzoru osobních vozů. U modelu Kangoo Van se nabídka rozšíří i o novou verzi dvoukabina na prodlouženém podvozku L2.

Datum zveřejnění

9.4.2024

Zdroj informací

Renault

Foto: Renault

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2186 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál