Servind

Petr Wehrenberg výkonným ředitelem LKQ CZ

Petr Wehrenberg výkonným ředitelem LKQ CZ

Novým výkonným ředitelem společnosti LKQ CZ byl jmenován Petr Wehrenberg. Nahradil Ondřeje Navrátila, který tuto funkci zastával posledních osm let a nyní se posunul na pozici obchodního ředitele pro region střední a východní Evropy.

Vedoucí společnost na tuzemském trhu s náhradními díly a auto-moto příslušenstvím LKQ CZ chce s novým vedením posílit svoji pozici jedničky na trhu i zákaznickou orientaci a pružně reagovat na nové trendy v oboru.

Petr Wehrenberg v LKQ CZ působí od roku 2015. V minulosti zastával post obchodního ředitele a poté působil v LKQ CEE jako Change a Project manager pro region střední a východní Evropy. Má více než 25 let zkušeností s řízením prodeje náhradních dílů a rozvojem obchodu na několika evropských trzích se zvláštním zaměřením na Českou republiku, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko a oblast balkánských zemí. Profesně je již řadu let spojen s renomovanými společnostmi jako Tenneco, Honeywell a Valeo, v nichž působil v klíčových manažerských pozicích. Byl také odpovědný za vztahy s mezinárodními skupinami v oblasti nákupu.

Nový výkonný ředitel LKQ CZ nastupuje v době, kdy firma úspěšně dokončila fúzi dvou největších hráčů v oblasti prodeje náhradních dílů v ČR Auto Kelly a ELIT. Firma se také plně začlenila do společné evropské struktury v rámci programu 1LKQ Europe, který centralizoval několik klíčových funkcí, sjednotil procesy a vybudoval jednotnou firemní identitu a kulturu pro více než 80 společností. Firma tak chce zajistit konzistentní a efektivní obsluhu zákazníků po celé Evropě.

Generální ředitel LKQ pro střední a východní Evropu (CEE) Andras Lorincz komentoval změnu ve vedení LKQ CZ slovy: „Petra Wehrenberga vítám na palubě a těším se na spolupráci s ním a také na to, že pomůže posunout náš byznys dopředu a rozšíří naše možnosti a příležitosti na trhu. Naším primárním cílem je poskytovat zákazníkům tu nejlepší nabídku na trhu.“

„Ujmout se role výkonného ředitele LKQ CZ pro mě znamená především velkou zodpovědnost a zároveň zajímavou profesní výzvu. Udělám maximum, abych zhodnotil své dosavadní zkušenosti a posílil pozici LKQ CZ v segmentu prodejů náhradních dílů, který je jedním z nejrychleji rostoucích v Evropě,“ prohlásil nový výkonný ředitel LKQ CZ Petr Wehrenberg.

Společnost LKQ CZ je předním distributorem a jedničkou na tuzemském trhu s náhradními díly pro automobily, užitková a průmyslová vozidla. Obsluhuje 12 000 autoservisů a 300 000 zákazníků B2B a B2C. Provozuje síť 111 poboček a 300 smluvních servisů v sítích Auto Kelly Autoservis a Partner ELIT, e-shopy, call centrum a dva centrální sklady. Zaměstnává přes 2000 zaměstnanců a provozuje moderní tréninkové centrum na Praze, které v rámci programu LKQ Academy nabízí více než 180 odborných školení pokrývajících kompletní péči o vozidla a jejich opravy včetně správného řízení autoservisů. Kurzy probíhají i online.

LKQ CZ je součástí skupiny LKQ Europe, která je jedničkou na evropském trhu s náhradními díly. Cílem skupiny je stát se do roku 2030 celoevropským lídrem sítě autoservisů. V současné době zaměstnává 26 000 pracovníků, disponuje sítí 1000 poboček. Organizace poskytuje své služby prostřednictvím 100 000 nezávislých autoservisů ve více než 20 evropských zemích. Její tržby v roce 2020 dosáhly 5,5 miliardy dolarů.

Datum zveřejnění

17.1.2022

Zdroj informací

LKQ CZ

Foto: LKQ CZ

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.261 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál