Servind

Zouvačka FERDUS LC897V

Zouvačka FERDUS LC897V

Pneuservisní a autoservisní strojní vybavení FERDUS přichází s dosud největší modelovou ofenzívou. Firma na evropský trh postupně uvede více než desítku zcela nových typů nejrůznějších zvedáků, vyvažovaček a zouvaček. A právě o poslední zmíněné skupině je dnes řeč, respektive o nové vlajkové lodi, která portfolio zouvaček FERDUS bude v nejbližší budoucnosti reprezentovat takříkajíc z čela.

FERDUS nabízí dlouhodobě ucelenou produktovou řadu zouvaček, počínaje entry-level modely M806B pro MOTO, nebo LC890U (lze připojit i do 230 V), přes různé varianty stroje střední třídy LC889N až po nejvyšší super-automat LC889NV se zcela samočinným montážním palcem.

Ten ale s příchodem aktuálního podzimu své pomyslné místo na piedestalu uvolňuje zouvačce zcela nové generace a zcela nové konstrukce – stroji s typovým označením LC897V, který jako vůbec první zouvací zástupce produkce FERDUS nabízí upnutí na střed kola. Řešení je to sice už nějakou dobu známé, nyní se ale nově objevuje v kategorii zařízení zaměřených na poskytování nejlepšího poměru ceny a užitné hodnoty.

Neznáte ještě přednosti středového upínání? Tady jsou:

- Přesnější uchycení kola v obou osách, vertikální i horizontální.

- Zkrácení času potřebného k přezutí.

- Výrazně jednodušší obsluha.

- Minimální fyzická zátěž.

- Bezpečnější manipulace.

Tím ale výčet přidaných hodnot stroje nekončí. Velkým bonusem je vestavěný zvedák kol. Na něj přímo navazuje vylepšené pedálové ovládání, které je nově sloučeno do jedné skupiny. Nechybí integrovaný digitální hustič pneu. A špičkovou výbavu doplňuje poslední evoluce automatického montážního palce ZD05 plus helper se dvěma nezávislými rolnami.

Zouvačky FERDUS si za více než dvacet let své existence získaly na evropském trhu pověst kvalitních zařízení střední třídy. Už model LC889NV ale ukázal, že má značka ambice pokukovat také do vyšších pater. Se strojem LC897V se tak nyní skutečně děje. A vzhledem k tomu, že servisy čím dál více preferují co nejvíce automatizace, lze očekávat, že si nová vlajková loď rychle najde své místo na slunci. Především tam, kde je úspora času alfou a omegou úspěšného podnikání.

LC897V je v omezeném počtu dostupná už nyní. Plné dodávky jsou plánovány na jaro 2022.

Použití

osobní

Průměr ráfku

12-30“

Maximální průměr pneumatiky

1100 mm

Šířka ráfku disku

3-14“

Počet rychlostí

dvourychlostní

Pracovní otáčky stolu

6,5/13 ot./min.

Síla odrážeče patek

24 500 N

Elektrický příkon

0,85/1,1 kW

Proudová sestava

3+N, PE, 400 V, 50 Hz

Připojení

10 A

Použitý tlakový vzduch

8-10 bar

Hlučnost

70 dB

Rozměry stroje

1950×1850×2150 mm

Datum zveřejnění

21.03.2022

Zdroj informací

Ferdus

Foto: Ferdus

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2368 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál