Servind

Mahle otevírá pro autoservisy perspektivní obor podnikání

Mahle otevírá pro autoservisy perspektivní obor podnikání

Divize aftermarketu Mahle je prvním dodavatelem, který podporuje diagnostiku akumulátorů v elektricky poháněných vozidlech i pro nezávislé autoservisy. Vůbec poprvé tak mohou nezávislé autoservisy po celém světě provozovat diagnostiku v elektricky poháněných vozidlech. Diagnostické zařízení TechPro bylo pro tento účel vybaveno novým softwarem, který je zpočátku k dispozici zdarma. V rámci dalšího rozšiřování diagnostické funkce plánuje Mahle Aftermarket vyvinout pro své zákazníky vhodné licenční modely.

Pomocí funkce E-Scan lze vyvolat důležitá data akumulátoru pro údržbu a opravu, ale také pro zjištění zbytkové hodnoty. Byl nahrán do diagnostických zařízení v dílnách s nejnovější aktualizací předpisů. Licenční modely budou vyvinuty později v rámci dalšího rozšíření funkce e-scan.

„Nezávislé autoservisy zažívají rostoucí příliv elektrických vozidel. Nabídnout našim zákazníkům možnost provádět diagnostiku akumulátorů je důležitým prvním krokem v jejich přechodu na elektromobilitu. Každý den pracujeme na otevření nových oblastí podnikání pro dílny v oblasti diagnostiky, kalibrace, tepelného managementu a fluidního managementu,“ říká výkonný viceprezident a generální ředitel Mahle Aftermarket Olaf Henning.

Diagnostická kontrola akumulátoru je nezbytná jak pro údržbu a opravy elektromobilů, tak pro zjištění jejich zbytkové hodnoty. Nová funkce diagnostiky akumulátorů bude instalována do diagnostického nástroje Mahle a Brain Bee TechPro v dílnách s aktualizací z konce března.

Mahle TechPro rozpozná všechny chybové kódy v průměrném čase 30 sekund. Systém založený na Linuxu komunikuje se všemi moduly namontovanými ve vozidle a reaguje na více než 54 000 podrobných popisů chybových kódů OEM. Lokálně ukládá všechny datové protokoly a v případě potřeby tak nabízí následný výstup bez nutnosti opětovného připojení k vozidlu.

Robustní dotyková obrazovka umožňuje jednoduché a intuitivní ovládání diagnostického systému – od aktuálního stavu vozidla přes řízené řešení problémů až po kódování příslušných součástí. Díky integrované Wi-Fi se pravidelné aktualizace softwaru provádějí automaticky přes internet, takže TechPro je vždy aktuální.

Datum zveřejnění

26.04.2022

Zdroj informací

Mahle

Foto: Mahle

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1989 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál