Servind

Servind uvádí Standocryl Matt Clear

Servind uvádí Standocryl Matt Clear

Německý výrobce prémiových autoopravárenských laků Standox, který již 30 let zastupuje na českém a slovenském trhu společnost Servind, představuje nový inovativní systém matných bezbarvých laků Standocryl Matt Clear, jež výrazně usnadní profesionální opravy matných odstínů.

Nový systém nabízí dva produkty: Standocryl 2K System Clear Super Matt K9150 a Standocryl 2K System Clear Satin Gloss K9140. Tyto dva nové matné bezbarvé laky byly vyvinuty s pomocí nejmodernějších technologií za použití pigmentů o výrazně menší velikosti než používaných doposavad. To umožňuje dosáhnout profesionálních výsledků oprav pokaždé hned na první pokus.

Vzájemně mísitelné laky Standocryl 2K System Clear Super Matt K9150 a Standocryl 2K System Clear Satin Gloss K9140 patří k nejlepším ve své třídě a pomáhají lakýrníkům se co nejvíce přizpůsobit širokému rozsahu úrovní lesku laků, dodávaných ze sériové výroby, a to od matných odstínů (5 jednotek lesku) po polomatné (65 jednotek lesku).

Harald Klöckner, vedoucí mezinárodního školení Axalty a produktový specialista na opravy laku pro Evropu, Střední východ a Afriku, říká: „Mnoho povrchových úprav vozidel z prvovýroby je často inspirováno přírodními matnými povrchy a s našim novým vysoce kvalitním matovacím systémem přenášíme tuto inspiraci dále na naše lakýrníky. Jako odborníci na opravárenské lakování máme odpovědnost za vývoj nového matného bezbarvého systému, aby naše autoopravárenské laky poskytovaly možnost vysoce kvalitních matných povrchových úprav se stálými, reprodukovatelnými výsledky a zároveň umožňovaly držet co nejnižší úroveň skladových zásob, přesně tak jak jsou zákazníci Standoxu zvyklí.“

Díky nejnovějším inovacím od společnosti Axalta a tomu, že nové matné laky jsou vyvinuty pro použití v kombinaci se Standoblue Basecoat, Standohyd Plus Basecoat, stejně jako Standox Basecoat nebo s původními originálními sériovými laky, mohou dnes lakýrníci vyhledat správný odstín matné barvy za použití spektrofotometru Genius iQ. Dále také mohou snadno a rychle najít správnou recepturu pro namíchání matných barev pomocí pokročilého softwaru Standowin iQ pro digitální správu barev Standox.

Po jejich aplikaci nabízejí oba nové bezbarvé laky lepší barevnou a efektovou čistotu pigmentu, což znamená mnohem méně šedého nebo mléčného vzhledu. Laťka je nastavená vysoko: bylo docíleno vynikajícího homogenního, jednotného povrchu bez skvrn a šmouh, a to i při velmi nízkých úrovních lesku. Standocryl 2K System Clear Super Matt K9150 a Standocryl 2K System Clear Satin Gloss K9140 tak poskytují spolehlivé řešení oprav jednoho i více dílů, ale i pro opravy kompletního laku.

„Lakovny, které používají tento nejlepší systém ve své třídě, budou nejen těžit z neuvěřitelně spolehlivých výsledků, ale také z výrazného zkrácení doby schnutí, a to až o 35 % ve srovnání se stávajícími systémy, což pomůže s úsporou energie,“ dodává Klöckner.

Bezbarvé matné laky navíc usnadňují práci lakýrníkům, protože nevyžadují přídavek žádného speciálního aditiva při lakování plastových dílů.  Díky tomu, že balení obsahuje 800 ml laku je možno je snadno míchat ručně přímo v litrové plechovce, aniž by došlo k jejich rozlití.

Standocryl 2K System Clear Super Matt K9150 a Standocryl 2K System Clear Satin Gloss K9140 budou na našem trhu dostupné během listopadu 2022.

Datum zveřejnění

9.11.2022

Zdroj informací

Servind

Foto: Servind

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2783 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál