Servind

Goodyear rozšiřuje řadu pneumatik Eagle F1 Asymetric 6

Goodyear rozšiřuje řadu pneumatik Eagle F1 Asymetric 6

Pneumatiky, které nabízejí špičkové užitné vlastnosti na suché i mokré vozovce, jsou již připraveny na požadavky nejnovější generace elektromobilů a vozů SUV, jejichž obliba v Evropě dále viditelně roste.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 se letos na trhu objeví ve čtyřech nových a strategických rozměrech, které je zpřístupní pro tak oblíbené modely, jako jsou Kia Sportage, Peugeot 5008 a Tesla Model 3.

Pneumatiky v rozměru 235/45R18 98Y XL a 245/40R19 101Y HL jsou již v prodeji, rozměr 225/55R18 102Y XL přibude v dubnu a 225/55R18 98Y v červnu. Díky novým rozměrům tvoří Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 stále ucelenější řadu: celkem již zahrnuje více než 70 různých provedení, jimiž lze vybavovat stále širší řadu různých vozidel.

Pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 zaujímají na trhu strategickou pozici, která jim umožňuje vycházet vstříc aktuálním trendům na trhu osobních vozidel. Elektromobily a vozy SUV tvoří stále větší podíl celkového vozového parku a nové pneumatiky jim nabízejí nízký valivý odpor a vysokou výkonnost za mokra i za sucha.

Nové rozměry odpovídají preferencím uživatelů a nárůstu segmentu vozů SUV a elektromobilů v Evropě. V roce 2022 se SUV podílely na trhu nových vozidel v Evropě ze 43 % a v meziročním srovnání se jejich prodej zvýšil o dalších deset procent . Zatímco celkový odbyt nových osobních automobilů se loni meziročně snížil, SUV na trhu slavily úspěch díky rostoucí nabídce a dalším investicím výrobců do tohoto segmentu. Pokud jde o elektromobily, bylo jich v Evropě v roce 2022 zaregistrováno již 1,3 milionu , takže jejich podíl vzrostl z devíti procent v roce 2021 na 12 % .

Mimořádně vysoká výkonnost na základě všech ukazatelů

Díky nízkému valivému odporu a vysoké nosnosti jsou pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 ideální nejen pro standardní osobní vozidla, ale také pro moderní vozy SUV a elektromobily, které na pneumatiky kladou kvůli co největšímu dojezdu a účinnosti vyšší nároky. Pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 jsou zkonstruovány tak, aby byly připraveny pro použití na elektromobilech, a dezén jejich běhounu aktivně potlačuje vnější hlučnost o 1 dB 

Pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 6 jsou vybaveny technologií Dry Stability Plus společnosti Goodyear. Pneumatiky se díky ní přizpůsobují povrchu vozovky a za všech okolností zajišťují optimální přilnavost, trakci a stabilitu. Při jízdě na mokré vozovce zaručuje optimální kontakt s vozovkou obsah inovativní pryskyřice v běhounové směsi pneumatik, díky čemuž poskytují Eagle F1 Asymmetric 6 vynikající přilnavost za mokra.

 

Datum zveřejnění

2.3.2023

Zdroj informací

Goodyear

Foto: Goodyear

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2485 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál