Servind

Oprava autoelektroniky - chytrá alternativa

Oprava autoelektroniky - chytrá alternativa

Řídící jednotky a jiné elektronické komponenty nemusí v případě defektu přinášet vysoké náklady na odstranění závady. Existuje alternativa k drahému nákupu nového/výměnného dílu – cenově výhodná oprava.

Specializovaná firma by měla nabídnout také rychlé řešení. Časová úspora může začít komfortním Express vyzvednutím defektního dílu přímo u zákazníka, kdy může již následující den následovat vstupní test. Doby realizace oprav začínají na 1-3 dnech, složitější závady se daří odstranit do 5-7 pracovních dní. 

Opravit lze prakticky každou autoelektroniku: ABS, jednotky motoru, automatických převodovek, přístrojové štíty, multimédia, škrtící klapky atd. Mluvíme-li o starších dílech z youngtimerů nebo oldtimerů, komponenty se již nevyrábí a jejich opravou se stává vozidlo znovu pojízdné. Navíc by neměl být problém na základě výstupního testování na opravy poskytnout dvouletou záruku.

Priorita pro nákladní vozy

Dlouhé dodací lhůty některých komponent jsou nyní nad únosnou úroveň a oprava je tak jediné řešení. Pokud se jedná o součástku pro nákladní vůz, který svým provozem majiteli vydělává peníze, je hra o čas na prvním místě. Proto i zde je oprava v rámci jednoho až tří dnů žádoucí. K tomu se přidá ještě značná cenová úspora, takže z opravy se stává racionální volba. Např. v současné době špatně dostupné jednotky CPC3 a EBS3 do nákladních vozů Mercedes-Benz, které se starají o  řízení pohonu a funkci brzd, po repasi znovu dlouhodobě na vozidle fungují.

Kde vzniká defekt v řídících jednotkách?

U hardwaru se z 50 % jedná o únavu elektroniky, druhá polovina má příčinu ve vnějších vlivech: vlhkosti, vibracích a často i zkratech na kabeláži nebo přidružených komponentách. Defekty softwaru často vznikají podpětím na vozidle, kdy se poškodí data v paměti.

Hranice pro realizaci oprav je při větších zasaženích vodou nebo zcela vyhořelých základních deskách. I zde je stále naděje, že se nepoškozená data přehrají na jinou zrevidovanou jednotku se stejným číslem dílu a ta pak funguje bez dalších úprav na původním vozidle.

Volit alternativu ve formě opravy autolektroniky je po všech stránkách výhodné.

Výhody oprav:

 - levnější než nový díl

 - stejná záruka jako na nový díl

 - bez nutnosti dalšího programování

 - potvrzení defektu dílu nebo příčiny závady na vozidle

- doporučení pro další postup

Neváhejte nás kontaktovat !

www.ecude.cz

 expertní hotline: +420 778 00 11 88

 e-mail: info@ecu.de

 

Datum zveřejnění

14.3.2023

Zdroj informací

Text Bc. Tomáš Pokorný

Foto: ecu.de

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.294 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál