Servind

Continental uvádí celoroční AllSeasonContact 2

Continental uvádí celoroční AllSeasonContact 2

Continental uvede na trh novinku z řad produktů pro celoroční využití. Nové pneumatiky Continental AllSeasonContact 2 nabízejí vlastnosti, jež se projeví za zhoršených klimatických podmínek a přispívají k nižší spotřebě pohonných hmot.

Celoroční pneumatiky jsou mezi českými řidiči čím dál populárnější – podle průzkumu společnosti Continental na ně již nyní spoléhá 14 % tuzemských motoristů a takřka třetina dalších uvažuje o jejich pořízení. Přezutí na celoroční pneumatiky je vhodné hlavně u řidičů, kteří v průběhu roku jezdí méně a na kratší vzdálenosti, a nedokážou tak efektivně využít sezónní pneumatiky v rámci jejich životního cyklu. Stejně tak celoroční obutí ocení motoristé, kteří žijí v udržovaných městech mimo horské oblasti a kteří nejezdí do hor. Společnost Continental si je tohoto trendu mezi českými řidiči vědoma, a proto do své nabídky zařazuje novou generaci celoroční pneumatiky s označením Continental AllSeasonContact 2. Jedná se o druhou generaci řady AllSeasonContact.

Dlouhá životnost, nízký valivý odpor

Nový produkt nabízí zvýšenou efektivitu díky pokročilé technologii směsi a designu běhounu. Výsledkem je snížený valivý odpor, který zaručuje delší životnost pneumatiky, ale také nízkou spotřebu. Nízký valivý odpor má zásadní význam pro snižování energetických ztrát, což je faktor důležitý pro majitele elektromobilů či automobilů s hybridním pohonem.

Adaptivní design běhounu

Zásluhou tzv. adaptivního designu běhounu s inovativní technologií c-block je pro nové obutí charakteristická větší tuhost, zatímco otevřená ramena pneumatiky přispívají k efektivnějšímu odvodu vody. Všechny tyto prvky napomáhají lepšímu chování vozu při průjezdu zatáčkami a taktéž hladší jízdě na rovných silnicích.

Pro společnost Continental je klíčová rovněž bezpečnost. Aby řidiči byli připraveni na jakékoliv povětrnostní podmínky, je nová pneumatika Continental AllSeasonContact 2 vybavena vylepšenou směsí, která zachovává velmi dobré vlastnosti obutí bez ohledu na stav teploměru.

Pneumatika AllSeasonContact 2 vstoupí do prodeje od podzimu letošního roku. Bude k dispozici v široké škále rozměrů od 15“ až do 21“.

Datum zveřejnění

22.9.2023

Zdroj informací

Continental

Foto: Continental

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2757 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál