Servind

Goodyear uvádí na trh UltraGrip Performance 3

Goodyear uvádí na trh UltraGrip Performance 3

Společnost Goodyear uvádí na trh novou generaci oblíbené řady zimních pneumatik UltraGrip – UltraGrip Performance 3. Inovativní pneumatiky představují další krok značky vpřed jak pokud jde o užitné vlastnosti, tak i účinnou odpověď na požadavky trhu. Jsou připraveny na náročné zimní podmínky a širší škálu vozů.

S rostoucím podílem větších a výkonnějších vozů, jako jsou SUV a elektromobily, se poptávka přesouvá k prémiovým pneumatikám s osvědčenými kvalitami, které zaručují vysokou výkonnost a účinnost.

Nové pneumatiky UltraGrip Performance 3 představují zjednodušení sortimentu zimních pneumatik značky, protože vstupují na trh jako nástupce dvou různých modelů – pneumatik UltraGrip 9+ a UltraGrip Performance+. Do letošního září budou v prodeji již v ucelené řadě 94 provedení v rozměrech od 14“ do 21“, které pokryjí požadavky ještě širší škály osobních automobilů, a to jak vozidel se spalovacími motory, tak i elektrických a hybridních vozů.

Spotřebitelská studie, kterou pro společnost Goodyear zpracovala společnost Buzzback, přinesla poznatek, že nejdůležitější kvalitou zimních pneumatik je jejich schopnost dobře sloužit za všech zimních podmínek – na sněhu i na mokré a suché vozovce. To vedlo Goodyear k vývoji univerzálních pneumatik s ještě vyváženějšími zimními vlastnostmi, než nabízela jejich předchozí generace.

Špičkové technologie pro špičkový výkon

Díky řadě inovativních prvků Goodyear dál nastavuje laťku, pokud jde o užitné vlastnosti pneumatik. Nedávný test nezávislé německé zkušební instituce TÜV Süd potvrdil, že ze srovnání se čtyřmi prémiovými pneumatikami konkurenčních značek vycházejí pneumatiky UltraGrip Performance 3 nejlépe v kategoriích ovladatelnosti na sněhu a brzdných vlastnosti na mokré i suché vozovce. 

Základem nových zimních pneumatik Goodyear jsou nejnovější technologie, které jejich užité vlastnosti pozvedají na novou úroveň. Díky svým vlastnostem se dokonale hodí pro širokou škálu vozidel, včetně výkonných elektromobilů.

Technologie Snow Protect přináší vyšší hustotu příčných drážek, a tedy i záběrových hran s cílem co nejlepší trakce a přilnavosti. „Drápy na sníh" − delší dezénové drážky na hraně ramene pneumatik – zase zlepšují jejich užitné vlastnosti při jízdě v měkkém a hlubokém sněhu.

Technologie Wet Braking+ optimalizuje jízdní stopu oválného tvaru a zajišťuje lepší rozptyl vody. Voda je díky ní vytlačována spíše do stran než v přímém směru jízdy, což snižuje riziko aquaplaningu a přispívá k vynikajícím užitným vlastnostem při jízdě za mokra.

Inovativní 3D příčné drážky v ramenní části pneumatik zvyšují jejich tuhost a zlepšují užitné vlastnosti nových pneumatik na suché vozovce.

Díky speciálním charakteristikám pneumatik, které zvyšují jejich účinnost a snižují hluk v interiéru, jsou zimní pneumatiky UltraGrip Performance 3 připraveny i pro využití na elektricky poháněných vozidlech. Jejich valivý odpor je v celé řadě nižší až o 3 % v porovnání s dalšími nejlepšími testovanými konkurenčními pneumatikami a hmotnost až o 10 % ve srovnání s předchozí generací UG Performance+. Aerodynamičtější tvar bočnic navíc omezuje turbulence a zlepšuje proudění vzduchu.

Nový dezén potlačující hlučnost snižuje při použití pneumatik celé řady hluk v interiéru až o 36 % (až o 2 dBA) ve srovnání s předchozí generací UG Performance+. Při dalším rozšiřování řady Goodyear přidá i technologii SoundComfort, která sníží hlučnost dokonce až o 50 % (až o 4 dBA).

Extrémní točivý moment elektromobilů pneumatiky UltraGrip Performance 3 zvládají díky inovativní směsi běhounu odolné vůči opotřebení. Jejich 3D příčné drážky pneumatikám dodávají větší stabilitu, aby mohly odolávat větším silám, které na ně působí.

Pneumatiky UltraGrip Performance 3 jsou vhodné pro nejnovější a nejoblíbenější vozidla na trhu, jako jsou Alfa Romeo Giulia, Audi A6/S6, BMW i4 M50, BMW řady 4 Gran Coupé, Cupra Formentor, Tesla Model S Plaid nebo Smart #1, Toyota Aygo X nebo Volvo C40/XC40.

Sonia Leneveu, ředitelka marketingu osobních pneumatik Goodyear v Evropě, uvedla: „Jsme velmi rádi, že můžeme našim obchodním partnerům představit vynikající pneumatiky UltraGrip Performance 3, které představují vynikající produkt pro všechny jejich zákazníky a zjednodušují jim portfolio nabízených produktů.“

Datum zveřejnění

26.9.2023

Zdroj informací

Goodyear

Foto: Goodyear 

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2459 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál