Servind

ČEZ otevřel nejrychlejší dobíjecí stanici v ČR

ČEZ otevřel nejrychlejší dobíjecí stanici v ČR

Nově mohou řidiči při svých cestách elektromobilem využít nejrychlejší dobíjecí stanici v jihomoravském Mikulově. Stačí krátká pauza na občerstvení a dva elektromobily tu doplní energii na stovky kilometrů jízdy u stojanu ABB Terra 360.

Nový dobíjecí hub byl vybudován na hlavním tahu z Moravy na Vídeň u čerpací stanici v areálu Levandulového hotelu Marcinčák v Mikulově.  Řidiči mají k dispozici celkem pět dobíjecích stojanů ČEZ, u nichž může současně dobíjet energii až 10 elektromobilů včetně ultra rychlého stojanu o výkonu 360 kW. Stejně rychlý stojan je v Česku už jen ve středočeské Mladé Boleslavi. Zbývající čtyři mikulovské stanice mají výkon 50 kW, ale ještě letos čeká na dvě z nich výměna za ultrarychlé.

Nové stojany vznikly díky grantu z Operačního programu Doprava. Síť ČEZ s více než 550 dobíjecími stojany umí naráz obsloužit přes 1100 aut.

Nejvýkonnější ultrafast dobíjecí stojany v síti ČEZ

Lokalita

Dálnice

Výkon

Mladá Boleslav, Olympia

D10, 44. km

360 kW

Mikulov

I/52

360 kW

Loket, Bageterie Boulevard

D1, 66 km

2 x 320 kW, 1 x 180 kW

Plzeň, Olympia

D5, 76. km

300 kW

Loket, McDonald´s

D1, 66. km

300 kW

Šlovice, Benzina

D5, 83. km, směr Rozvadov

225 kW

Unčovice, McDonald´s

D35, 253. km

225 kW

„Zdá se, že elektromobily jsou jedním ze způsobů dopravy budoucnosti, které už dnes používá stále více našich zákazníků. Jsme rádi, že jim i ostatním řidičům a návštěvníkům Mikulova a jižní Moravy můžeme nabídnout skutečně rychlé dobití vozů a také odpovídající zázemí. Věříme, že spokojení řidiči se u nás příště znovu rádi zastaví,“ řekl Petr Marcinčák, provozovatel Levandulového Hotelu Marcinčák.

Datum zveřejnění

12.7.2023

Zdroj informací

ČEZ

Foto: Vladimír Rybecký

 

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2589 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál