Servind

Zimní pneumatiky v Evropě

Zimní pneumatiky v Evropě

V případech, kdy je v České republice přikázáno použití zimních pneumatik, je u motorových vozidel převyšujících 3,5 tuny povinné mít zimní obutí na všech kolech hnacích náprav s trvalým přenosem hnací síly a zároveň musí být hloubka dezénu pneumatik minimálně 6 mm.

Současné německé předpisy pro zimní používání pneumatik nařizují používat pneumatiky se symbolem 3PMSF (sněhová vločka v hoře) na hnané i řízené nápravě. V Rakousku to platí minimálně pro jednu hnací nápravu, i když jsou povoleny i pneumatiky se symbolem M + S. Zde musí mít diagonální pneumatiky nejméně 6 mm hloubky dezénu, radiální pneumatiky nejméně 5 mm. Při jízdě do nebo přes Švýcarsko musíte dodržovat místní předpisy o pneumatikách. Zpravidla se zde za zimní považují pouze pneumatiky se symbolem 3PMSF.

V celé Evropě je minimální hloubka dezénu zimních pneumatik 1,6 mm ale doporučená hloubka činí 4 mm. V Norsku jsou zimní pneumatiky 3PMSF povinné na hnané nápravě a přední řízené nápravě (pneumatiky M + S nebo 3PMSF na všech ostatních nápravách).

Používání zimních pneumatik je povinné od 15. listopadu do 31. března, ve Slovinsku do 15. března.

Datum zveřejnění

25.2.2021

Zdroj informací

Continental

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2126 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál