Servind

Plán novinek u Volkswagen Užitkové vozy

Plán novinek u Volkswagen Užitkové vozy

Volkswagen Užitkové vozy (VWN) pokračuje ve své transformaci. Vedení společnosti má velké plány. Během dvou let uvede nové generace modelů Caddy a Multivan, elektromobil ID. Buzz ve verzích pro přepravu osob i nákladu (Cargo) a nový Amarok. Kromě toho v Hannoveru přebírají vedoucí roli při vývoji autonomního řízení ve skupině Volkswagen.

Za několik týdnů představí Volkswagen Užitkové vozy nový model Multivan, který se bude od začátku nabízet také ve verzi Plug-in Hybrid. Dojde tím k rozšíření nabídky v segmentu MPV, protože aktuální modelová řada T6.1 zůstane v nabídce jako robustní užitkový vůz a vozidlo s pohonem všech kol.

S novým Multivanem jako plug-in hybridem a plně elektrickým ID. Buzz bude Volkswagen Užitkové vozy od příštího roku prosazovat elektrifikaci svých vozů.

Ofenzivu značky Volkswagen Užitkové vozy posiluje spolupráce se společností Ford na projektech tří vozidel. Jejich realizace probíhá podle časového plánu. Na základě modelu Caddy Cargo s modulární platformou MQB bude Volkswagen Užitkové vozy vyrábět městskou dodávku pro Ford - zahájení výroby v závodě Poznaň je plánováno na rok 2022. Ze spolupráce se značkou Ford vzejde i nový Amarok připravovaný pro příští rok. Předseda představenstva značky Volkswagen Užitkové vozy Carsten Intra potvrdil jasné ambice: „Bude to skvělý pick-up a bude to i skvělý Volkswagen s jasným rukopisem naší značky v oblastech techniky a designu.“

Volkswagen Užitkové vozy přebírá ve vývoji autonomní jízdy v koncernu Volkswagen vedoucí roli ve spolupráci se společností Argo AI. Již v letošním roce začnou testy autonomních vozidel. „Naše vozidla jsou prvním logickým místem pro uplatnění autonomních systémů. Od roku 2025 uvidíme autonomní systémy značky Volkswagen Užitkové vozy v komerčním provozu,“ uvedl Carsten Intra.

Volkswagen Užitkové vozy intenzivně vyvíjí také nové služby pro mobilitu MaaS (Mobility as a Service = Mobilita jako služba) a TaaS (Transport as a Service = Přeprava jako služba). Příkladem nabídky MaaS je poskytovatel služeb pro sdílené cestování Moia, který je již v provozu v Hamburku a Hannoveru. Příkladem budoucí nabídky služeb TaaS je start-up Cito, který začne nabízet své služby v létě 2021. Cito je digitální platforma pro zprostředkování kurýrních služeb.

Vzhledem k velkému významu služeb pro mobilitu a potenciálu autonomní jízdy se značka Volkswagen Užitkové vozy rozhodla sdružit tyto aktivity do nové divize MaaS/TaaS/AD, která bude mít na starosti všechny aktivity týkající se budoucích služeb pro mobilitu a vývoje autonomní jízdy.

Značka Volkswagen Užitkové vozy představila v roce 2020 zcela novou generaci modelu Caddy. Caddy na základě koncernové modulární platformy MQB nabízí jízdní komfort a asistenční, informační a zábavní systémy, které jsou v tomto segmentu absolutní novinkou.

V oblasti prémiových vozidel pro rodinu a volný čas, v segmentu kempovacích vozů, se rozšířila nabídka o nový model Caddy California. Ten rozšiřuje nabídku kempovacích modelů, která již zahrnuje modely T6.1 California a Grand California s technikou Crafteru. V roce 2020 obdržela značka Volkswagen Užitkové vozy meziročně o 60 % více objednávek všech verzí California.

Představenstvo značky Volkswagen Užitkové vozy počítá pro letošní rok s více než 400 000 dodanými vozidly. Tím bude loňský výsledek výrazně překonán.

Datum zveřejnění

29.3.2021

Zdroj informací

Volkswagen Užitkové vozy

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2836 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál