Servind

DKV Box Europe je schválený pro italské dálnice

DKV Box Europe je schválený pro italské dálnice

Společnost DKV, poskytovatel služeb pro mobilitu, nově nabízí celoevropský mýtný box také pro provoz v Itálii. DKV je tak prvním certifikovaným dodavatelem mimo Itálii, který pro tuto zemi nabízí palubní jednotku kompatibilní s EETS.

Po úspěšném zkušebním provozu schválili provozovatelé italských dálnic DKV Box Europe pro vyúčtování mýta za používání italských dálnic nákladními vozidly a autobusy s celkovou hmotností více než 3,5 t. Italský mýtný systém, za nímž stojí sdružení provozovatelů italských dálnic AISCAT, zahrnuje přibližně 6600 km dálnic. Kromě Itálie zajistí DKV Box Europe vyúčtování mýta pro nákladní vozidla také v Německu, Belgii, Bulharsku, Francii, Rakousku, Španělsku, Portugalsku a Maďarsku, jakož i při průjezdech tunely Warnow, Herren a Liefkenshoek. DKV tak pokrývá dvanáct evropských mýtných systémů. Již na začátku února získal homologaci DKV Box Italia pro dopravu na území Itálie.

„Itálie je nesmírně důležitou tranzitní zemí mezi severem a jihem. Proto máme velkou radost, že můžeme jako první poskytovatel nabídnout vhodné řešení pro mýto v Itálii také našim zákazníkům v oboru mezinárodní dopravy,“ říká ředitel divize mýtného ve společnosti DKV Jérôme Lejeune.

Speciálně označené jízdní pruhy na mýtných stanicích ukazují řidičům, v jakém jízdním pruhu mohou použít DKV Box Europe. Již brzy bude možné využívat univerzální DKV Box Europe také ve Švýcarsku a dalších evropských zemích.

Datum zveřejnění

12.4.2021

Zdroj informací

DKV

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2336 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál