Servind

Opel uvádí nové Movano a přidává Movano-e

Opel uvádí nové Movano a přidává Movano-e

Opel uvádí novou generaci velkého užitkového vozu Movano. Ta již není založena na základě Renaultu Master, ale nově má stejný základ jako Peugeot Boxer a Citroën Jumper. Nová generace navíc dostala kromě vznětových motorů i elektrický pohon. Nové Movano zaujme velkou variabilitou, která by mu měla zajistit větší podíl na trhu.

Jedním z hlavních důvodů pro nákup Opelu Movano bude i nadále jeho velká variabilita. Zákazníci si mohou u skříňové dodávky vybrat ze čtyř délek a tří výšek. Maximální objem nákladového prostoru se pohybuje od 8 do 17 m3. Šířka mezi podběhy je 141 cm a mezi bočními stěnami 187 cm. Dveře velké verze H3 jsou vysoké 2,03 m. Křídlové dveře vzadu umožňují díky svému úhlu otevření až 270° snadné nakládání. Celková hmotnost se pohybuje od 2,8 do 4,0 t a v závislosti na verzi je možné užitečné zatížení až 2,1 t.

Movano rozšiřuje spektrum variant o podvozek s různými konfiguracemi kabiny a základ pro přestavby a nástavby od sklápěčů přes valníky až po karavany. Standardní kabina má tři sedadla v jedné řadě, prodloužená Crew Cab má i druhou řadu sedadel pro další čtyři cestující.

Opel Movano, který bude k dispozici od čtvrtého čtvrtletí, je poháněn buď turbodiesely nebo elektromotorem. Úsporné turbodiesely 2,2 l Common rail jsou k dispozici v rozsahu výkonů 88 kW (120 k) s točivým momentem 300 N.m při 1500/min přes 103 kW (140 k) až do 121 kW (165 k) s 370 N.m při 1750/min. Automobily s pohonem předních kol jsou spojeny se šestirychlostní přímo řazenou převodovkou.

Výkon trakčního elektromotoru elektrické verze Movano-e je 90 kW (122 k) a maximální točivý moment 260 N.m. S menším akumulátorem s kapacitou 37 kWh má dojezd 117 km, u většího se 70 kWh až 224 km (dle WLTP) při maximální rychlosti 110 km/h.

Nové jsou také různé asistenční systémy řidiče - Movano mimo jiné nabízí asistent nouzového brzdění, systém varování před mrtvým úhlem, varování před opuštěním jízdního pruhu nebo asistent přívěsu.

Pro profesionální správu vozových parků se hodí služba Opel Connect s programem Free2Move Fleet Services, jehož prostřednictvím lze sledovat polohu vozidla, optimalizovat trasy a monitorovat údržbu i spotřebu paliva.

Datum zveřejnění

27.5.2021

Zdroj informací

Opel

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2083 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál