Servind

Renault Trucks přináší elektrická popelářská vozidla

Renault Trucks přináší elektrická popelářská vozidla

Plně elektrický automobil s novou sníženou kabinou řidiče je primárně konstruován jako popelářský vůz. Má usnadnit přepravu odpadků a zlepšit bezpečnost zaměstnanců a účastníků silničního provozu. Renault Trucks D Wide Z.E. LEC je vybaven tak, aby nastupování bylo obzvláště snadné a bezpečné. Užitečná je zejména nízká nástupní výška, protiskluzová stupačka a otevření dveří až o 90°.

Práce pracovníků, zabývajících se likvidací odpadu, kteří musí denně vystoupit a sestoupit více než stokrát, by se tím měla výrazně snížit. Nízká poloha kabiny řidiče zase poskytuje přímý přehled a poskytuje optimální ochranu ostatním účastníkům silničního provozu. V kabině mohou kromě řidiče jet až další tři lidi. Volitelně je k dispozici rovná podlaha kabiny a další boční okna v zadní části kabiny.

D Wide Z.E. byl vyvinutý ve spolupráci s výrobcem karoserií Estepe. Popelářský speciál je nabízen ve verzi 6x2 s řízenou zadní nápravou a až čtyřmi akumulátory s kapacitou 66 kWh. Lze jej objednat v celé Evropě. Jelikož je nákladní vůz plně elektrický a lokálně neobsahuje CO2, může vjíždět do všech městských oblastí a ekologických zón.

Datum zveřejnění

28.7.2021

Zdroj informací

Renault Trucks

Foto: Renault Trucks

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1781 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál