Servind

Nižší valivý odpor i spotřeba paliva

Nižší valivý odpor i spotřeba paliva

Continental připravil pro provozovatele vozových parků pneumatiku optimalizovanou pro nákladní automobily. Jedná se o nejnovější přírůstek do rodiny pneumatik Conti EcoPlus. Tyto pneumatiky jsou určené pro dopravu na velké vzdálenosti. Získaly vynikající hodnocení zásluhou výrazně nižšího valivého odporu, o nějž se zasloužila zejména inovovaná pryžová směs. Díky tomu se podílejí na snížení nákladů na vozový park a současně emisí CO2, a to bez negativního vlivu na kilometrový výkon a životnost pláště.

Vývojáři pneumatik ze společnosti Continental se soustředili na dvě stěžejní věci: novou směs, kterou optimalizovali pro dopravu na velké vzdálenosti, a zdokonalený proces výroby, jenž pomáhá zlepšit valivý odpor a kilometrový výkon.

Pneumatiky Conti EcoPlus HS3+ a Conti EcoPlus HD3+ určené pro řízená kola a kola poháněné nápravy jsou dostupné v rozměru 315/70. Další rozměry budou postupně doplňovány od října 2021. Pneumatiky Conti EcoPlus HT3+ pro návěsy budou představeny příští rok.

Robustní pneumatiky pro dopravu na velké vzdálenosti

Pneumatika Conti EcoPlus HS3+ pro řízená kola určená pro dopravu na velké vzdálenosti má oproti předchozí generaci o 7 % nižší valivý odpor. Tohoto výsledku bylo dosaženo použitím inovativní směsi běhounu a bočnice a optimalizované základové směsi. Zvolená kombinace je rovněž zárukou vynikající palivové účinnosti. Nabízí vyšší trvanlivost, robustnost a kilometrový výkon.

Pneumatika Conti EcoPlus HD3+ pro poháněnou nápravu valivý odpor o 12 % nižší než u předchozí generace. Svůj podíl na tom má inovativní směs běhounu a bočnice. Speciální technologie snižuje deformaci v oblasti bočnice a patky, čímž ještě výrazněji klesá valivý odpor.

Nízký valivý odpor snižuje negativní dopady na životní prostředí

Nákladní automobily spotřebovávající méně paliva skýtají výhody nejen pro rozpočet provozovatelů vozových parků, ale také pro životní prostředí. Valivý odpor ovlivňuje spotřebu paliva až z 30 %, a proto je jedním z klíčových faktorů. Kromě toho je valivý odpor jeden z parametrů využívaných v simulačním nástroji VECTO při výpočtu palivové účinnosti nákladního automobilu.

V zájmu zvýšení transparentnosti procesu výběru pneumatik společnost Continental nabízí kalkulátor emisí CO2 a spotřeby paliva vycházející ze simulačního nástroje VECTO. Provozovatelé vozových parků si tak mohou spočítat míru potenciálního snížení emisí a spotřeby paliva při výběru správných pneumatik Continental. Sladění účelu, struktury, tlaku a valivého odporu pneumatik je rozhodujícím faktorem, který určuje, kolik paliva vozový park spotřebuje nebo ušetří.

Continental nedávno představil i webovou aplikaci, díky které si může každý provozovatel parku jednoduše zkalkulovat jak náklady na spotřebu PHM, tak i zjistit emise CO2 https://www.conti-etools.com/webapps/vecto/.

Datum zveřejnění

18.8.2021

Zdroj informací

Continental

Foto: Continental

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2348 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál