Servind

Nárůst pokrytí nových přepravních služeb v ČR

Nárůst pokrytí nových přepravních služeb v ČR

Nárůst pokrytí moderních přepravních a doručovacích služeb v Česku

Za poslední rok došlo k masivnímu rozšíření pokrytí nových doručovacích služeb. K tradičně nejvíce rozšířeným službám, jako Dáme jídlo, se postupně přidává Wolt. Rozvozové zóny i skladové plochy postupně rozšiřuje Rohlík i konkurenční Košík. Nárůst nových služeb tak žene nárůst e-commerce na retailu: podle APEK česká e-commerce atakovala v roce 2020 téměř 200 miliard Kč. Podíl e-commerce na maloobchodu vyrostl na 16 % a je tak na evropském průměru. Liftago očekává zesílení tohoto trendu.

„Liftago se během pandemie rozšířilo do všech krajských měst prostřednictvím služby Liftago Zásilky, která umožňuje službám e-commerce a distribučním společnostem doručovat zboží svým zákazníkům rychle nebo na přesný čas sedm dní v týdnu. Osvěžuje tak tradiční infrastrukturu zásilkových společností a doplňuje tak vlastní službu Liftago Taxi, která postupně zásilkové služby v krajských městech doplňuje,” říká spoluzakladatel a ředitel české přepravní platformy Liftago Ondřej Krátký.

Proočkovanost komerčních řidičů a kurýrů vystoupala až k hranici 80 %

Z dotazování u řidičů Liftago zjišťuje, že přes prázdniny narostla proočkovanost řidičů až k hranici 80 %, takže je v populaci vysoce nadprůměrná i v rámci věkové skupiny 30-50 let, v níž se řidiči nejčastěji nacházejí. Napříč trhem se ukazuje, že vysoká proočkovanost je dána vysokým poměrem místních (česky hovořících) řidičů a kurýrů společnosti Liftago a také vysokou ochotou chránit sebe i cestující (resp. svůj byznys), a tím předejít opakování epidemické situaci z podzimu a přelomu roku.

Dotazník: přes 400+ dotazovaných ke 13. 8. (12. 7.)

Plně očkován/a 79 % (71 %)

První dávka očkování 5,5 % (16 %)

Bude se očkovat za delší dobu 3,5 % (5 %)

Čeká na termín, nebo se brzy přihlásí 2,5 % (3,5 %)

Očkovat se nechystá 9 % (4,5 %)

Datum zveřejnění

31.8.2021

Zdroj informací

Liftago

Foto: Liftago

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1909 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál