Servind

Nákladní pneumatiky do náročných zimních podmínek

Nákladní pneumatiky do náročných zimních podmínek

Na trhu je již nyní k dispozici nová řada zimních pneumatik Michelin X Multi Grip pro nákladní vozidla. Michelin X Multi Grip je nová řada zimních nákladních pneumatik vyvinutá pro užití v náročných povětrnostních podmínkách. Pneumatiky zajišťují vynikající přilnavost a bezpečnost na zasněžených a mokrých vozovkách, vyšší kilometrový výkon a nižší emise CO2.

Pneumatika byla vyvinuta tak, aby zajišťovala maximální bezpečnost a mobilitu v extrémních zimních podmínkách díky vynikající přilnavosti na silnicích pokrytých sněhem nebo sněhovou břečkou a na mokrém povrchu. Tyto vlastnosti potvrzuje označení 3PMSF.

Větší bezpečnost po celou dobu životnosti

Inovativní dezén s technologií Michelin Regenion, která využívá lamely se samoregenerační schopností, zaručuje vynikající přilnavost pneumatiky po celou dobu její životnosti. Při hloubce běhounu 5 mm je záběr na sněhu lepší o více než 50 % a brzdění na sněhu o 20 %. S hloubkou běhounu 2 mm je boční přilnavost větší o 20 % .

Pneumatiky Michelin X Multi Grip vynikají dobrou přilnavostí na každém typu zimního povrchu – na ledu, sněhu (čerstvém, udusaném i rozbředlém) a mokrých silnicích. Díky tomu jsou ideální pro užívání po celou zimu. Nová řada nákladních pneumatik poskytuje velice dobré výkony i po zbývající část roku, zejména na mokrém povrchu.

Větší kilometrový výkon

Díky delší kilometrové životnosti, neměnné přilnavosti po celou dobu životnosti a vysoké odolnosti dezénu představuje pneumatika Michelin X Multi Grip ekonomicky atraktivní řešení. Kilometrový výkon nové řady se zvýšil o více než 10 % u pneumatik na řídicí nápravě a o více než 30 % u pneumatik na hnací nápravě . Možnost prořezání a protektorování ještě více prodlužuje životnost pneumatiky a pomáhá snižovat náklady na kilometr.

Nižší valivý odpor pro větší úsporu paliva

Valivý odpor nové řady pneumatik Michelin byl snížen až o 10 % . U tahače vybaveného pneumatikami Michelin X Multi Grip se může spotřeba paliva snížit o 0,6 l/100 km.

Patentované technologie

Infinicoil - Nepřetržité ocelové lanko o délce až 400 m po celém obvodu pneumatiky zvyšuje stabilitu pneumatiky po celou dobu její životnosti. Pneumatiky s technologií Infinicoil zajišťují větší počet ujetých kilometrů.

Powercoil - Nová generace robustnějších ocelových kordů zajišťuje větší odolnost před oxidací a zvyšuje odolnost kostry.

Duracoil - Nylonová tkanina ovinutá kolem patky místo pryže zvyšuje stabilitu a odolnost oblasti patky umožňuje zvýšit index nosnosti pneumatiky a její protektorovatelnost.

Regenion - 3D dezénové bloky vytvořené vulkanizací mají samoregenerační schopnost a zaručují spolehlivou přilnavost po celou dobu životnosti pneumatiky a ve všech jízdních podmínkách.

Datum zveřejnění

7.9.2021

Zdroj informací

Michelin

Foto: Michelin

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2713 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál