Servind

Modulární systém řízení skladu s navigací pro vozíky

Modulární systém řízení skladu s navigací pro vozíky

Linde Warehouse Navigator je systém, který za pomoci digitalizace pomáhá malým a středním firmám řešit organizaci jejich skladových procesů. Modulární řešení od Linde Material Handling se skládá ze systému řízení skladu, systému pro vychystávání objednávek a navádění vysokozdvižných vozíků. Umožňuje dosáhnout dlouhodobé úspory času a nákladů, navíc nabízí různé speciální možnosti.

Sklad včetně zboží je v reálném čase vizualizován trojrozměrným pohledem. Systém Linde Warehouse Navigator ukazuje řidičům nejrychlejší trasu k cíli. Software přitom současně dokumentuje pohyby nosičů nákladu na různých úložných místech.

Mnoho malých a středních společností stále řeší své skladové procesy pomocí různých tabulek, seznamů a tištěných sjetin. Z dlouhodobého hlediska to není efektivní způsob vedení skladu. Pokud jsou skladové operace řešeny přes tištěné dokumenty, může dojít ke zmatku a nepřesnostem už při současném provozu pouhých tří nebo čtyř vysokozdvižných vozíků.

Linde Warehouse Navigator poskytuje řešení v podobě digitální správy skladu. Jeho funkce lze přizpůsobit různým scénářům práce a postupně je rozšiřovat. Vývojáři kladli důraz na poskytování přehledných a konfigurovatelných uživatelských rozhraní a integraci mobilních zařízení. Požadované softwarové licence lze zakoupit nebo pronajmout za měsíční poplatek včetně cloudového hostingu.

Systém Linde Warehouse Navigator zajistí řízení skladu bez potřeby tištěných dokumentů. Lze jej využívat pro monitorování a dokumentaci objednávek, zásob a pohybů zboží ve skladu. Základem je systém řízení skladu WMS vhodný pro všechny typy skladů i standardní strategie skladování a vyhledávání. I základní verze softwaru nabízí přehled klíčových dat pro další zlepšování procesů.

Špičkovou vlastností softwaru je skutečnost, že umožňuje 3D vizualizaci všech úložných míst. Je tak vidět aktuální obsazenost celého závodu. Vybrané položky jsou barevně odlišeny, díky tomu můžeme snadno identifikovat jejich pozici ve skladu. Kromě toho dochází k nepřetržitému sledování nosičů nákladu prostřednictvím volitelného systému lokalizace v reálném čase (RTLS).

Linde Warehouse Navigator ve spojení s RTLS naváděcím systémem pro vysokozdvižné vozíky FGS koordinuje v reálném čase trasy vozíků a zobrazuje všechny vysokozdvižné vozíky pracující ve skladu.

Přepravní objednávky vytvářejí zaměstnanci buď ručně ve vizualizačním systému skladu pomocí funkce „drag-and-drop“, nebo prostřednictvím systému přivolání vysokozdvižného vozíku tlačítkem volání. Volitelně lze také automaticky přiřazovat objednávky například ze systému ERP nebo v závislosti na splnění předdefinovaných prahových hodnot. Optimální trasa k cíli se řidičům ukazuje pomocí šipek ve 3D zobrazení, kde je zvýrazněn vstup i cíl přepravní objednávky.

Třetí součástí je systém pro vychystávání. Systém spojuje menší objednávky s různými jednotlivými položkami do paralelního vychystávání, tedy vyskladňování více objednávek najednou. Naopak větší objednávky lze rozdělit do několika dílčích a následně konsolidovat.

Softwarové řešení pomáhá i harmonizovat operační prostředí IT a snižuje počet kontaktů, které se skladovým procesům musí věnovat. Prostřednictvím standardních rozhraní lze integrovat také VNA vozíky a robotické vozíky (AGV). To pak zajistí rychlé vychystávání a snížení nákladů.

Datum zveřejnění

12.1.2022

Zdroj informací

Linde Material Handling

Foto: Linde MH

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3217 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál