Servind

Zebra přichází s motory Caterpillar

Zebra přichází s motory Caterpillar

Užitkové vozy Zebra budou nově poháněny motory světoznámé značky Caterpillar. Na projektu spolupracuje Zebra Group s mezinárodní společnosti Zeppelin CZ, výhradním prodejcem motorů Cat v České republice.

Vozidla Zebra tímto krokem získala výhodu celosvětové technické podpory a dostupnosti náhradních dílů. Společnost si tak otevírá i další zahraniční trhy a zcela nové segmenty trhu, jako jsou stavebnictví nebo facility management. Již nyní je vozidlo v rámci předprodeje nabízeno na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku.

Jednatel společnosti Zebra Group Petr Řihák k nové spolupráci říká: „Vozidla CAT Zebra nyní díky motorům Caterpillar splňují požadované emisní limity a zároveň jsou kvůli své charakteristice skvěle uzpůsobeny pro provoz na komunálních, užitkových a údržbových vozidlech. Stáváme se tak jediným výrobcem užitkových vozidel v regionu CEE s motory Caterpillar a chceme maximálně využít i potenciál pro rozvoj systému půjčování vozidel a strojů.”

Automobil Zebra představuje pro značku i zcela nová pole působnosti. Vozidlo se díky univerzální konstrukci uplatní například ve stavebnictví. Díky pohonu všech kol, uzávěrce diferenciálu a redukci je vůz vhodný pro práci v náročných podmínkách, a to i mimo zpevněné cesty. Tříokruhová hydraulika zajistí kompatibilitu s širokou škálou příslušenství.

Zebra Group k vozidlu nabízí více než 45 různých typů nástaveb, jako jsou třístranný sklápěč, cisterna, kontejnerové vozidlo a další. K dispozici bude i hydraulická ruka, středotlaké a vysokotlaké vodní čistící lišty, radlice, sypače, ale i bagrové ruky nebo štěpkovače.

Společnost Zebra Group od podzimu 2021 spolupracuje s investorským klubem Venture Club Invest. Touto spoluprací chce podpořit svůj další rozvoj a expanzi na evropské trhy. Cílová investice Venture Club míří ke 30 milionům korun a je dosud podpořena podílem ve výši 12% ve společnosti Zebra Group.

Vozidla Zebra budou pohánět vznětové motory Cat s emisní normou Stage V. On-line systém Cat Product Link sleduje a vyhodnocuje parametry motoru Cat tak, aby byl zaručen ideální výkon a včasná servisní péče. Součástí výbavy vozů bude také vzduchové odpružení a řízení Bosch, které podstatně vylepšuje jízdní a funkční parametry vozidla. Zebra Group nabídne garanci na 10 000 motohodin bez omezení nájezdu na minimálně čtyři roky. Spojení společností Zebra Group a Zeppelin CZ přinese maximální efektivitu a spolehlivost vozidel Zebra, celosvětovou servisní podporu a dostupnost náhradních dílů. Výrazně tím posílí i oblast zákaznické péče a garance.

Nový vůz Zebra ve výrobním programu společnosti od června 2022 plně nahradí stávající úspěšnou řadu Zebra využívající motor VM Motori. Téměř 100 vozidel této řady je dnes v provozu v komunálních službách v České republice a na Slovensku. Jako alternativa k novince je již nyní v přípravě i čistě elektrické provedení vozu.

Datum zveřejnění

20.05.2022

Zdroj informací

Zebra Group

Foto: Zebra Group

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2582 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál