Servind

Moravské centrum Mercedes-Benz Trucks

Moravské centrum Mercedes-Benz Trucks

Přesně rok po položení základního kamene bylo slavnostně otevřeno Truck Centrum Mercedes-Benz ve Velkém Týnci na jižním okraji Olomouce v katastru obce Velký Týnec v části Vsisko. Stavba druhé vlastní pobočky společnosti Mercedes-Benz Trucks ČR byla zahájena na jaře 2022.

Jedná se o novou pobočku společnosti Mercedes-Benz Trucks Česká republika, která je akreditovaným dovozcem nákladních vozidel značek Mercedes-Benz a Fuso a má hlavní sídlo v Praze 5 - Stodůlkách. Za developmentem celého projektu stojí společnost Linkcity, která zároveň zajistila výstavbu prostřednictvím své sesterské stavební společnosti VCES. V novostavbě je kromě servisu nákladních vozidel i prostor pro prodej nových i použitých nákladních vozů.

Fakta o novém servisním a prodejním centru Mercedes-Benz Trucks

Areál má celkovou rozlohu více než 50 000 m2. V areálu je umístěn servis nákladních vozidel, v blízké budoucnosti i autobusů. Je plně vybaven pro provádění všech běžných údržbových a servisních prací. V připojené správní budově je v přízemí umístěn příjem servisu, prodej náhradních dílů a místo pro odpočinek a čekání řidičů.

V patře jsou kanceláře a jednací prostory prodejců nových i použitých nákladních vozidel a zázemí pro zaměstnance. Okolo budovy je dostatek parkovacích míst pro osobní i nákladní auta. Součástí areálu je i plocha pro použitá vozidla, nabízená k prodeji. Stavba je navržena jako modulární a nynější podoba odpovídá dokončené první etapě. Počítá se s tím, že se do budoucna může v rámci druhé etapy kapacita servisu i parkovacích prostorů v rámci platného stavebního povolení a územního rozhodnutí dále zvětšovat.

Co se týká vlivu na životní prostředí, areál a všechny použité technologie splňují veškeré zákonné požadavky. Vzhledem k umístění u hlavních tahů a k příjezdu přes průmyslovou zónu na okraji Olomouce nedojde k žádnému zvýšení zatížení obyvatelstva v okolí hlukem nebo emisemi. Významnou část areálu zaberou zelené plochy. Součástí areálu budou i nabíjecí stanice pro elektromobily, jejichž počet by měl v blízké budoucnosti rychle stoupat.

Základní informace o stavbě

Mercedes-Benz Trucks ČR hledal vhodnou lokaci na střední Moravě v blízkosti hlavních směrů nákladní dopravy. Lokalita u Velkého Týnce je dobře dostupná ze směrů od Hradce Králové, Brna, Ostravy i Opavy. Nový areál bude situován u křižovatky dálnice D35 s hlavní silnicí č. 55. Ve spojení s již existujícím novým servisem Mercedes-Benz pro nákladní vozidla a autobusy Mercedes-Benz autorizované dealerské společnosti Hošek Motor v Ostrovačicích u Brna přímo u sjezdu z dálnice D1 a s nově budovaným servisem nákladních vozidel další autorizované dealerské společnosti Croy u Ostravy se velmi výrazným způsobem posílí kapacita servisní sítě Mercedes-Benz Trucks na moravské části hlavního tahu ze západu na východ i ze severu na jih.

Servisní a prodejní centrum nabízí pracovní příležitosti

V době spuštění provozu pracuje v novém Truck Centru okolo 50 zaměstnanců. Zájemci se mohou o volných místech informovat průběžně na webové stránce https://mercedestrucks.jobs.cz/

Datum zveřejnění

19.6.2023

Zdroj informací

Mercedes-Benz Trucks

Foto: Mercedes-Benz Trucks

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2784 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál