Servind

High-tech pneumatika Continental PremiumContact 7

High-tech pneumatika Continental PremiumContact 7

Po několika letech vývoje přichází společnost Continental se sedmou generací své úspěšné prémiové pneumatiky. U nové letní pneumatiky PremiumContact 7 se vývojáři zaměřili zejména na nejdůležitější požadavek zákazníků, kterým je maximální bezpečnost.

Společnost Continental vylepšila pneumatiky pro osobní automobily ve všech oblastech důležitých pro bezpečnost. Tři specifické technologie umožnily pneumatikám PremiumContact 7 dosáhnout významného pokroku v oblasti bezpečnosti: design přizpůsobený dané velikosti, inovativní směs běhounu RedChili a adaptivní dezén běhounu.

Individuální design pro každý koncept vozidla

Stejně jako SportContact 7 se také PremiumContact 7 umí přizpůsobit široké škále vozidel podle hmotnosti, velikosti a systému pohonu. Specifikace pneumatik PremiumContact 7 byly přizpůsobeny jednotlivým třídám vozidel s odlišnou hmotností.

RedChili – optimální přilnavost i při nízkých teplotách

Další novinkou pneumatiky PremiumContact 7 je inovativní směs RedChili. Směs se obvykle skládá z přírodního kaučuku a syntetických složek. Vzhledem k tomu, že každý prvek vyžaduje pro dosažení optimálního výkonu určitou teplotu, lze přilnavost pneumatiky ovlivnit též cíleným výběrem a složením materiálů. S novou směsí se společnosti Continental podařilo dosáhnout optimální výkon v co nejširším teplotním rozsahu. Díky tomu může pneumatika vyvinout vysokou přilnavost i při nízké teplotě a v každodenním provozu bez fáze předehřívání. Zákazníci to využívají zejména v přechodných jarních a podzimních měsících.

Adaptivní vzorek běhounu pro větší stabilitu a pohodlí

Adaptivní dezén pneumatiky PremiumContact 7 zajišťuje citelnější stabilitu a jízdní komfort na mokré i suché vozovce. Široké boční otvory ve vnějších oblastech dezénu běhounu zajišťují optimální odvod vody při jízdě v přímém směru. Při průjezdu zatáčkou se tato styčná plocha posune směrem ven a boční otvory se opět uzavřou, čímž se zvětší kontaktní plocha pneumatiky s vozovkou a zlepší se přilnavost k vozovce.

Kilometrový výkon pneumatiky PremiumContact 7 se podařilo zvýšit o 10 % oproti předchozímu modelu. Ovladatelnost na mokru byla zlepšena o 5 %, brzdění na mokru až o 7 % a aquaplaning se snížil o 2 %. Pneumatika PremiumContact 7 nyní dosahuje na štítku EU hodnocení A ve třídě přilnavosti za mokra. Ovladatelnost a brzdění na suchu se zlepšily o 3 %.

Datum zveřejnění

19.6.2023

Zdroj informací

Continental

Foto: Continental

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2427 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál