Servind

Špičková pneumatika pro elektromobily Falken e. ZIEX

Špičková pneumatika pro elektromobily Falken e. ZIEX

V průběhu léta 2023 si zákazníci budou moci objednat nové pneumatiky japonské značky Falken. Pneumatika e. ZIEX je navržená speciálně pro elektromobily a vozidla, která vyžadují ultranízký valivý odpor pro maximalizaci svého dojezdu. Pneumatika e. ZIEX je jednou z energeticky nejúčinnějších, které Sumitomo Rubber Group, mateřská skupina značky Falken, vyvinula.

Její asymetrický dezén, vyvinutý pomocí technologie Advanced 4D Nano Design, se vyznačuje optimalizovanými okraji běhounu, zabraňujícími koncentraci tlaku jen do jednoho místa jeho plynulým rozložením do zbytku pneumatiky. To zlepšuje úroveň přilnavosti za mokra i za sucha a prodlužuje životnost pneumatiky díky rovnoměrnému opotřebení. Dezén běhounu je optimalizován tak, aby co nejvíc kopíroval obrys bočnice pneumatiky, čímž se snižuje valivý odpor a prodlužuje dojezd vozidla, což je u vozů s elektrickým pohonem klíčový parametr.

Díky kultivovanosti a tichému chodu přináší elektromobily výhodu pohodlí. Pneumatika e. ZIEX tuto výhodu doplňuje výrazně sníženou hladinou hluku, kterou dosahuje díky pokročilému offsetovému uspořádání drážek běhounu. Ke snížení hlučnosti přispívá také špičková technologie Silent Core společnosti Falken. Jedná se o vrstvu polyuretanové pěny uvnitř pneumatiky, která minimalizuje rezonanci dutiny pneumatiky.

Společnost Falken se snaží také o to, aby pneumatika e. ZIEX byla součástí přechodu celé řady pneumatik japonské společnosti směrem k udržitelné budoucnosti. Předběžná klasifikace hodnot na štítku EU potvrzuje, že e. ZIEX je klasifikován jako A pro spotřebu paliva, A pro přilnavost za mokra a A pro emise hluku 69 dB. Pneumatika e. ZIEX bude v letošním roce k dispozici v 11 rozměrech od 17“ do 21“, v roce 2024 bude sortiment rozšířen o další rozměry.

Datum zveřejnění

4.7.2023

Zdroj informací

Alcar

Foto: Falken

 

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.251 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál