Servind

Legendy Porsche jezdí na pneumatikách Pirelli

Legendy Porsche jezdí na pneumatikách Pirelli

Z Německa do Senegalu přes poušť s jedinou sadou pneumatik Pirelli Scorpion All Terrain Plus na Porsche 911 Dakar a z písku na led do závodu F.A.T. v Zell am See s pneumatikami Stella Bianca z rodiny Pirelli Collezione na vozech Porsche 356 Pre-A a 550 Spyder - Pirelli zahájilo rok 2024 vybavením pro extrémní dobrodružství dvou legendárních vozů Porsche.

Pirelli Scorpion All Terrain Plus - z Bavorska do Dakaru

Porsche 911 Dakar vybavené pneumatikami Pirelli Scorpion All Terrain Plus homologovanými pro tento model, odstartovalo z Porsche Zentrum Inntal v Raublingu (Rosenheim), jihovýchodně od Mnichova. Jeho amatérský majitel zamířil do hlavního města Senegalu Dakaru po trase soutěže Africa Eco Race, která ve 12 etapách spojila Nador v Maroku přes Mauritánii s Růžovým jezerem u Dakaru.

Majitel Porsche 911 Dakar je amatér, nikoliv profesionální řidič. Jel nejprve po evropských dálnicích, poté po poloasfaltovaných silnicích, hlíně, písku a velmi drsném kamenitém povrchu, přičemž přešel ze zimy v Alpách do typických klimatických výkyvů pouště s rozdíly až 30 °C během 12 hodin. Za 18 dní ujel 7000 km včetně přibližně 1000 km po kamenitých polních cestách v poušti bez potřeby výměny pneumatik. Pneumatiky Pirelli Scorpion All Terrain Plus, které byly homologovány pro silniční použití, bezpečně dovezly vůz do cíle.

Pneumatika Pirelli Scorpion All Terrain Plus byla vyvinuta jako originální výbava pro Porsche 911 Dakar právě proto, aby podpořila vysoký výkon a zároveň umožnila zvládnout nejtěžší terénní podmínky. Pirelli spojilo tyto vlastnosti do jediné pneumatiky díky zavedení zvláštní rodiny směsí a konstrukci, která optimalizovala kontakt výrobku s vozovkou a posílila jeho strukturu.

Pirelli Stella Bianca pro dva historické modely Porsche

Další legendární model Porsche se s pneumatikami Pirelli postavil extrémním podmínkám na ledě. Porsche 550 Spyder se účastnilo závodu F.A.T. Ice Race 2024, jehož je Pirelli oficiálním partnerem. Pro tuto příležitost bylo vybaveno na míru vyrobenými pneumatikami Stella Bianca s hroty.

Pneumatiky Stella Bianca, dezén Pirelli s nejdelší životností, se dodávají také v rozměrech 5.00/5.25-16 pro vozy Porsche 550 Spyder a 356 Pre-A, což jsou první závodní vůz německé značky s motorem před zadní nápravou a první sériový model vyráběný ve Stuttgartu.

Pneumatika z rodiny Pirelli Collezione, určené pro klasické vozy, je na trhu k dispozici od února. Vypadá vzhledově stejně jako originál, ale uvnitř je vybavena moderními technologiemi, které nabízejí účinnost a bezpečnost i na mokrém povrchu. Na minulost odkazuje řada prvků: křížová struktura, běhoun přepracovaný s pomocí historických dokumentů uchovaných v archivu Nadace Pirelli, logo Pirelli se štítem, které charakterizovalo výrobky z oněch let. Dokonce i nápis na boku připomíná tehdejší dobu, zatímco slovo Corsa označuje sportovní verzi pneumatiky.

Datum zveřejnění

1.2.2024

Zdroj informací

Pirelli

Foto: Pirelli

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3218 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál