Servind

Castrol slaví 125 let a hledí do budoucnosti

Castrol slaví 125 let a hledí do budoucnosti

V době, kdy tato globální značka slaví 125. výročí svého založení, představuje společnost Castrol novou strategii „Inovace, výkonnost, pokrok,“ která vychází vstříc měnícím se potřebám zákazníků, a také speciální pamětní logo ke 125. výročí, které se bude používat po celý rok 2024 při akcích a sponzorství po celém světě.

Nová strategie

Inovace: rozvoj řešení mobility, která pomáhají lidem a zboží v efektivnějším pohybu díky inovativním technologiím a dodržování zásad oběhového hospodářství.

Výkonnost: cílem je pomáhat průmyslovým zákazníkům společnosti Castrol a strojům, které využívají, k lepším výkonům a zvyšovat efektivitu jejich provozu.

Pokrok: zkoumání fascinujících příležitostí a cesta k postupné diverzifikaci. Iniciativy společnosti Castrol zahrnují komplexní digitální a servisní řešení, ponorné chlazení datových center a tepelný management akumulátorů. Tento přístup podtrhuje závazek společnosti Castrol zůstat v čele inovací.

Již v provozu

Aby byla společnost Castrol i nadále na špičce inovací a připravena na budoucnost, investuje do svých technologických center v Číně, Německu a Severní a Jižní Americe a plánuje investici 60 milionů dolarů do nového centra pro testování akumulátorů pro elektromobily a analytické laboratoře ve Velké Británii.

V rámci „Inovace“ již společnost Castrol uvedla na trh zdokonalené kapaliny Castrol ON pro elektromobily, včetně převodových olejů, tepelných kapalin a maziv pro elektromobily. Rostoucí trh s elektromobily bude po mnoho let koexistovat s pokračující poptávkou po vozidlech se spalovacími motory a hybridech. Cílem společnosti Castrol je i nadále přispívat k vyšší účinnosti vozidel se spalovacími motory a hybridních vozidel a zároveň být lídrem v oblasti kapalin pro elektromobily.

Castrol se také zaměří na uvádění více cirkulárních produktů a nabídek prostřednictvím opětovného využití základních olejů, které tvoří hlavní složku maziv. Více cirkulární převodový olej Castrol byl již testován v extrémním prostředí, když ho tým Jaguar TCS Racing úspěšně použil ve svých závodních vozech formule E při Monaco E-Prix 2023.

V rámci pilíře „Výkonnost“ s bude Castrol podporovat průmyslové zákazníky aby dosáhli vyšší efektivitu, zvýšili produktivitu, zajistili cirkulaci a zvýšili hodnotu. Castrol působí v automobilovém průmyslu, strojírenství, robotice, leteckém a větrném průmyslu a v roce 2023 uzavřel partnerství se společností SKF a představila nabídku „Olej jako servis“ pro kovozpracující průmysl. To umožňuje opakované použití mazací kapaliny.

Společnost Castrol navázala výzkumnou spolupráci s mediální laboratoří Massachusettského technologického institutu (MIT) na podporu programu AstroAnt Payload. AstroAnts představují miniaturní robotický roj určený k provádění kontrol a diagnostických úkolů na vnějším povrchu kosmických lodí, roverů a landerů. Společnost Castrol bude úzce spolupracovat s laboratoří MIT Media Lab na testování vesmírných maziv vhodných pro extrémní prostředí na povrchu Měsíce.

Iniciativy „Pokrok“ vytyčují nové oblasti, v nichž má společnost Castrol znalosti, schopnosti a odbornost. Společnost Castrol identifikovala tepelný management a diverzifikaci v oblasti řešení chlazení datových center jako nové příležitosti k růstu. Práce na urychlení zavádění ponorného chlazení pro efektivnější a udržitelnější provoz datových center nabírá na obrátkách, neboť bylo schváleno používání ponorných chladicích kapalin Castrol ON.

Datum zveřejnění

25.3.2024

Zdroj informací

Castrol

Foto: Castrol

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.248 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál