Servind

Renault Trucks inovuje řady T, T High, C a K

Renault Trucks inovuje řady T, T High, C a K

Renault Trucks v roce 2021 inovuje modelové řady T, T High, C a K a přináší zásadní zlepšení v oblasti jízdního komfortu, pohodlí v interiéru, bezpečnosti a produktivity. Jedná se o nejvýznamnější inovace těchto řad od roku 2013, kdy byly poprvé uvedeny na trh.

Exteriér vozidla

Renault Trucks v letošním roce mění design exteriéru vozidel zejména změnou velikosti světlometů a zvětšení proporcí barevné části karoserie. Modernější design podtrhuje nová přední maska.

Vylepšené pohodlí

Nový nastavitelný sloupek řízení

Vozidla jsou vybavena novým sloupkem řízení, který lze nastavit ve třech směrech. Řidič si tak může nastavit ideální polohu při jízdě, která je přizpůsobena jeho postavě, pracovní činnosti a osobní preferenci.

Nová modulární sedadla

Řidič stráví v průměru devět hodin za volantem a sedadla jsou tak vystavena velké námaze. Proto jsou vozidla Renault Trucks vybavena robustními sedadly, která zůstanou pohodlná po celou dobu provozu vozidla a přispívají ke komfortu řidičů. Renault Trucks přepracoval svoji řadu sedadel a nyní nabízí modulární řadu pro maximální flexibilitu, pokud jde o nastavení a výběr variant.

Více úložných prostor

Modelové řady Renault Trucks T, T High, C a K 2021 nabízejí nové úložné prostory. Renault Trucks vyvinul konzoli pro tablet a chytrý telefon umístěnou v dosahu řidiče, která umožňuje přístup k několika zařízením současně a jejich nabíjení prostřednictvím dvou zásuvek USB-C. Další novinkou je zásuvka na dokumenty formátu A4.

Vylepšení místa pro odpočinek řidiče

Nákladní vozidlo není jen pracovním nástrojem řidiče, je také místem kde odpočívá. Kvalita lůžka je proto zásadní. Renault Trucks zvýšil tloušťku matrace o 13 %, zdvojnásobil počet pružin zabalených do pěny s vysokou hustotou, která poskytuje větší pohodlí a lepší oporu těla díky lepšímu rozložení hmotnosti. Pro větší pohodlí byly do prostoru lůžka přidány také dvě zásuvky USB-C.

Zvýšená bezpečnost řidičů, nákladu i ostatních účastníků silničního provozu

Nová vozidla Renault Trucks T, T High a C jsou standardně vybavena LED světlomety. Noční viditelnost se výrazně zlepšuje, což přispívá ke snížení rizika nehody. Další výhodou LED technologie je její spolehlivost a životnost až třicetkrát delší než běžné žárovky. 

Další LED světla byla umístěna také na vnitřní stranu dveří, aby osvětlovala prahy dveří a zvýšila tak bezpečnost řidiče při nastupování a vystupování z vozidla v noci. K dispozici také řada doplňků, včetně mechanického zařízení proti vniknutí, kamer, senzorů nebo prosklená část dveří, zajišťující vynikající viditelnost chodců a cyklistů. Nouzové použití parkovací brzdy snižuje riziko samovolného pohybu vozidla ve chvíli, kdy řidič opouští kabinu, a dveře jsou otevřeny. Nouzový systém se automaticky aktivuje a zamezí pohybu vozidla.

Snížení spotřeby paliva

Aerodynamika kabiny byla vylepšena v okolí přední mřížky a prodloužením blatníku, které zlepšují obtékání vzduchu. 

Vozidla byla vybavena novými technologiemi, které přispívají k dalšímu snižování paliva. Patří k nim nová verze prediktivního tempomatu Optivision a optimalizovaný tempomat se dvěma volitelnými jízdními režimy. Režim Eco on je výchozím režimem a optimalizuje spotřebu paliva úpravou zrychlování, řazení, tempomatu a zpomalování, zatímco režim Eco off umožňuje řidiči změnit jízdní režim. Indikátor poskytuje řidiči v reálném čase informace o jeho stylu jízdy. Nová funkce Pulse and Glide dále snižuje spotřebu paliva tím, že udržuje rychlost vozidla kolem nastavené hodnoty tempomatu (+/- 2 km/h)

Nová vozidla Renault Trucks T a T High jsou standardně vybavena pneumatikami třídy A, které jsou z hlediska spotřeby paliva nejúčinnější na trhu.

Nová nabídka služeb a optimalizovaná údržba

Optimalizovaná údržba díky Excellence Predict

Renault Trucks vyvinul novou technologii pro pravidelnou aktualizaci softwaru vozidla v čase, který požaduje zákazník a bez nutnosti návštěvy servisu. Tato nová technologie je součástí nabídky služby Excellence Predict, která umožňuje výrobci reagovat a předvídat poruchy vozidla dříve, než k nim dojde a poskytovat zákazníkům více klidu při provozu vozidel, která zůstávají dostupná a v provozu.

V praxi služba Excellence Predict nabízí:

- propojený plán údržby přizpůsobený používání vozidla

- monitorování komponent, které podléhají opotřebení, jako jsou baterie, spojka nebo brzdové destičky

- inovativní technologii pro prevenci poruch v reálném čase na 80 % komponent, které mohou způsobit odstávku vozidla

-  kolektivní spolupráci Renault Trucks a její servisní sítě, která umožňuje proaktivní řízení údržby    vozidel, plánování hromadných servisních operaci a optimalizuje odstávky vozidla.

Optimalizované návštěvy servisu díky aktualizaci softwaru na dálku

Odborníci v servisní síti Renault Trucks mohou provádět předběžnou diagnostiku vozidel, aktualizovat funkce a provádět úpravy na dálku. Tím se snižuje počet návštěv servisu a optimalizují se termíny.

Pro vozidla s motory 13 l Euro 6 lze prodloužit intervaly výměny oleje až na 150 000 km nebo 18 měsíců, což přináší nižší náklady na údržbu.

Datum zveřejnění

23.4.2021

Zdroj informací

Renault Trucks

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2108 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál