Servind

Ford předvedl originální přestavby užitkových vozů

Ford předvedl originální přestavby užitkových vozů

Užitkové vozy Ford patří v Evropě nepřetržitě již sedm let k nejprodávanějším ve svém segmentu. Stejné postavení letos Ford zaujal i na domácím trhu, kde dokonce zaznamenal meziroční nárůst prodeje o 30 % a podíl užitkových vozů se s 43 % za první tři čtvrtletí na celkové prodejní bilanci se už blíží osobním autům. Napomohla tomu i reorganizace prodeje, která přinesla oddělení prodeje osobních a lehkých užitkových vozů. Oddělení Ford Pro klade u užitkových vozů důraz na služby zákazníkům umožňující jim udržet vozidla maximálně v provozu, aby mohly pro své majitele vydělávat.

Na prodejním výsledku užitkových vozů mají významný podíl přestavby užitkových vozů realizované domácími firmami. Přehlídku práce některých z nich pro novináře a obchodní partnery připravilo české zastoupení Fordu v PVA Expo Praha. Ukázky své práce na výstavišti v Letňanech představilo celkem 11 společností, které se specializují na profesionální přestavby užitkových vozů. K atrakcím přehlídky patřily skříňový Transit Custom Plug-In Hybrid, pick-up Ranger přestavěný na campingový vůz a nechyběly ani speciálně upravené sanitní, vozíčkářské, chladírenské a pracovní vozy.

Ford se v této sféře snaží vyjít maximálně vstříc individuálním potřebám svých zákazníků. Protože těžištěm činnosti automobilky je masová výroba užitkových vozidel, nabídka speciálních přestaveb od externích dodavatelů podle individuálních požadavků zákazníků představuje další významný prodejní kanál ve strategii Fordu. V takovém případě poskytuje specialistům maximum potřebných technických informací prostřednictvím on-line manuálu BEMM pro přestavby a výkresové dokumentace 2D/3D CAD. Ford přestavbářům poskytuje i potřebné homologační dokumenty. Prodejci Fordu klientům zprostředkovávají nabídku přestaveb, takže se jedná o třístrannou spolupráci. Tato spolupráce Fordu umožňuje vstupovat i do zcela nových segmentů trhu.

„Přestavby užitkových vozů Ford tvoří důležitou část našeho odbytu a jsou de facto dalším prodejním kanálem. Díky přestavbám se dostáváme do nových segmentů trhu a můžeme spolupracovat například se složkami integrovaného záchranného systému, o čemž svědčí i jubilejní 1500. hasičský Transit, který jsme nedávno předali do služby,“ říká Country Manager značky Ford pro Českou republiku Libor Beneš.

K vidění v Letňanech byl i jubilejní 1500. v České republice dodaný hasičský Transit. Program prezentace obohatila také ukázka hasičského zásahu speciálně vybaveného vozu Ranger s ukázkami vyprošťovací techniky během modelového hasičského zásahu, kdy prostřednictvím hydraulických nůžek hasiči postupně vyprostili z nabouraného auta dobrovolníka. „Jsme rádi, že můžeme dlouhodobě podporovat Hasičský záchranný sbor České republiky a podílet se alespoň materiálně na záchraně lidských životů všude tam, kde je to zrovna potřeba,“ komentuje spolupráci Fordu se složkami HZS ČR Libor Beneš.

Ford do nabídky svých užitkových vozů připravuje tři nové modely. Ještě letos odhalí novou generaci terénního pick-upu Ranger. Začátkem roku 2022 bude na evropských trzích možné objednávat zcela nový Tourneo Connect a plně elektricky poháněný E-Transit, který slibuje v rámci segmentu nejvyšší výkon i nejdelší dojezd.

Datum zveřejnění

21.10.2021

Zdroj informací

Ford

Foto: Vladimír Rybecký a Ford

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2124 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál