Servind

Mercedes-Benz Trucks ve Velkém Týnci

Mercedes-Benz Trucks ve Velkém Týnci

V prostoru začínající stavby nového servisního a prodejního centra nákladních vozidel Mercedes-Benz Trucks Česká republika, která je akreditovaným dovozcem nákladních vozidel značek Mercedes-Benz a Fuso, se konalo slavnostní zahájení projektu spojené s uložením základního kamene.

Servisní a prodejní centrum pro nákladní vozidla značek Mercedes-Benz a Fuso bude stát na jižním okraji Olomouce v katastru obce Velký Týnec u křižovatky dálnice D35 s hlavní silnicí č. 55. V novostavbě bude kromě servisu nákladních vozidel i prostor pro prodej nových i použitých nákladních vozů. Plánovaný termín uvedení do provozu je ve druhém čtvrtletí roku 2023.

Developerem projektu je společnost Linkcity Czech Republic, stavbu zajistí stavební společnost VCES, architektonický návrh připravila kancelář AIK.

Generální ředitel společnosti Mercedes-Benz Trucks Česká republika Josef Mařík k tomu řekl: „V roce 2021 jsme se podvacáté v řadě stali jedničkou na českém trhu co se týče registrací nákladních vozidel od 6 tun celkové hmotnosti výše. Jsem rád, že se nám zároveň k tomuto jubileu povedlo zahájit zdejší stavbu. Rozhodli jsme se, že výrazně zvýšíme kapacitu naší servisní sítě v blízkosti uzlu hlavních tahů moravských dálnic, abychom zlepšili dostupnost servisních služeb nejen pro zákazníky z tohoto regionu, ale i pro projíždějící vozidla. Budeme z této lokace schopni obsloužit široký okruh Olomouce a okolí. Zároveň zde bude sídlit i prodej nových i použitých nákladních vozů v moderním a prostorném areálu.“

Základní informace

Mercedes-Benz Trucks ČR hledal vhodnou lokaci na střední Moravě v blízkosti hlavních směrů nákladní dopravy. Lokalita u Velkého Týnce je dobře dostupná ze směrů od Hradce Králové, Brna, Ostravy i Opavy. Ve spojení s již existujícím novým servisem Mercedes-Benz pro nákladní vozidla a autobusy Mercedes-Benz autorizované dealerské společnosti Hošek Motor v Ostrovačicích u Brna u sjezdu z dálnice D1 a s nově budovaným servisem nákladních vozidel autorizované dealerské společnosti Croy u Ostravy se výrazně posílí kapacita servisní sítě Mercedes-Benz Trucks na moravské části hlavního tahu ze západu na východ i ze severu na jih.

V areálu bude umístěn servis nákladních vozidel a autobusů, který bude plně vybaven pro provádění všech běžných údržbových a servisních prací. V připojené správní budově bude v přízemí příjem servisu, prodej náhradních dílů a místo pro odpočinek a čekání řidičů. V patře budou kanceláře a jednací prostory prodejců nových i použitých nákladních vozidel a zázemí pro zaměstnance. Okolo budovy je dostatek parkovacích míst pro osobní i nákladní auta. Součástí areálu je i plocha pro použitá vozidla nabízená k prodeji. Stavba je navržena jako modulární. Počítá se, že se do budoucna může kapacita servisu i parkovacích prostor dále zvětšovat.

V době spuštění provozu by v novém Truck Centru mělo být zaměstnáno 50 zaměstnanců. Zájemci se již nyní mohou o volných místech informovat na webové stránce https://mercedestrucks.jobs.cz/

Datum zveřejnění

17.06.2022

Zdroj informací

Mercedes-Benz Trucks

Foto: Mercedes-Benz Trucks

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2546 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál