Servind

Služby LeasePlan pro uživatele užitkových vozidel

Služby LeasePlan pro uživatele užitkových vozidel

Leasingová společnost LeasePlan dokončila LCV projekt, jehož cílem je vyladit veškeré interní procesy firmy i jejích smluvních partnerů tak, aby zohlednily specifika provozu lehkých užitkových automobilů.

Audit těchto procesů potvrdil, že služby, které LeasePlan poskytuje zákazníkům prostřednictvím svého full-service operativního leasingu, jsou plně použitelné i pro lehká užitková vozidla, resp. pro automobily kategorie N1.

„Uvědomujeme si, že existuje rozdíl mezi používáním osobních aut a lehkých užitkových vozů. Převoz nákladu je totiž nezbytnou podmínkou pro podnikání. V případě, že je tento převoz přerušen, dochází na straně zákazníka k okamžitým ztrátám. Všechny úpravy a změny procesů, které jsme uskutečnili, povedou nejen ke zrychlení a zkvalitnění postupů, ale zároveň uživatelům dodají jistotu, že je nikdy nenecháme ve štychu,“ vysvětluje Jan Petráň, manažer společnosti LeasePlan Česká republika pro oblast LCV vozidel.

Tuzemská pobočka LeasePlanu má v zákaznické flotile škálu užitkových automobilů. V kategorii N1, tedy užitkových vozů s hmotností do 3,5 t, jsou zastoupeny tradiční skříňová vozidla neboli furgony ale také vozidla s nástavbami, jako jsou valníky a sklápěče, podvozky se skříňovými nástavbami s chlazením, hydraulickým čelem i automobily s dílenskými i jinými vestavbami.

„Naši odborníci jsou připraveni poradit s výběrem vhodného podvozku, s volbou nástavby nebo vestavby i agregátu. Když je vozidlo s nástavbou a agregátem správně technicky navržené, jsou vytvořeny ideální předpoklady pro jeho úspěšný přeprodej po ukončení operativního leasingu, což má příznivý vliv na výši pravidelných měsíčních splátek,“ dodává Jan Petráň.

Velkým problémem automobilového trhu jsou v současnosti dlouhé dodací lhůty nových vozidel. Platí to i pro oblast lehkých užitkových vozů. LeasePlan proto průběžně předobjednává dostatečné množství užitkových vozů. Díky tomu se jeho klienti dočkají aut mnohem rychleji, než je dnes obvyklé.

Pro následné bezproblémové používání vozidel je nezbytná správně nastavená servisní síť. Pro oblast podvozků má LeasePlan nasmlouvány osvědčené partnery, kteří disponují odpovídající výškou vrat, dostatečnou kapacitou servisních zvedáků i dostupností náhradních dílů.

Dalším požadavkem je kvalita a rychlost provedení. LeasePlan při výběru opravce přihlíží i k možnosti servisovat mimo obvyklou pracovní dobu, aby vozy zbytečně nestály v čase, kdy mají vydělávat peníze. Pro vozidla s nástavbou anebo agregátem společnost vyžaduje zajištění servisních prací i na těchto komponentách.

LeasePlan také upravil asistenční služby pro uživatele LCV vozidel. Už v základní verzi poskytuje asistenci pro vozidla s nástavbami a agregáty. Jako zápůjční vozy při déletrvajícím servisu i po nehodě nabízí užitková auta ve verzi van či furgon v závislosti na velikosti poškozeného automobilu.

Datum zveřejnění

12.1.2022

Zdroj informací

LeasePlan

Ilustrační foto: Vladimír Rybecký

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2562 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál