Servind

Volvo Trucks rozšiřuje řadu elektrických vozidel

Volvo Trucks rozšiřuje řadu elektrických vozidel

Volvo Trucks pokračuje v rozšiřování své řady uvedením několika nových konfigurací podvozků elektricky poháněných nákladních vozidel, které umožňují elektrifikovat ještě více dopravních tras ve městech a regionech. Tento nejnovější přírůstek podvozků nákladních vozidel dále posiluje vedoucí pozici společnosti Volvo Trucks v oblasti elektrické nákladní přepravy.

Společnost Volvo Trucks, která již vyrábí nejúplnější elektrickou řadu v celosvětovém odvětví nákladních vozidel, rozšiřuje nabídku uvedením podvozků svých těžkých elektrických nákladních vozidel FH, FM a FMX. To ještě více usnadňuje dopravním společnostem zavádění elektrických vozidel v městských a regionálních oblastech.

Díky různým kombinacím akumulátorů, kabiny a podvozku mohou být nová těžká nákladní vozidla navržena pro přepravu elektrických nástaveb pro širokou škálu specializovaných přepravních úkolů, včetně distribuce zboží, svozu odpadu a stavebních prací.

Výroba nových variant začne v prvním čtvrtletí roku 2023.

Zlepšená flexibilita

Nové podvozky jsou připraveny na vestavěné aplikace, jako jsou jeřáby, svozová vozidla odpadu a míchačky cementu. Mají kapacitu akumulátoru mezi 180 - 540 kWh. To spolu s počtem akumulátorů použitých v nákladním vozidle poskytuje velkou flexibilitu a širokou škálu potenciálních operací.

„Tato vozidla zvládnou všechny druhy přeprav, od lehčích až po těžké náklady. Zákazníci si mohou vybrat přesnou kapacitu baterie, kterou potřebují pro své úkoly, a tím, že na palubě nebudou nosit více baterií, než je potřeba, se může užitečné zatížení zvýšit. Stručně řečeno, máme optimální a nákladově nejefektivnější řešení elektrické přepravy bez ohledu na druh úkolu,“ říká Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks.

Volvo Trucks je jediným světovým výrobcem nákladních vozidel s kompletní řadou elektrických nákladních vozidel v sériové výrobě již dnes. Cílem společnosti je, aby polovina jejího celosvětového prodeje nákladních vozidel byla nejpozději do roku 2030 elektrická.

Elektrická vozidla Volvo FH, FM a FMX na podvozku mohou být vybavena následovně:

1) V prodeji od prosince 2022, sériová výroba začne v březnu 2023:

Pohon: 490 kW

Pohonná jednotka: 3 elektromotory

Akumulátor: 450 - 540 kWh, 5-6 akumulátorů

Kabina: spací, vysoká, X-High spací kabina

Rozvor náprav: 4300 - 6700 mm

Konfigurace náprav: 4x 2R, 6x 2R, 6x 4R, 8x 2R a 8x 4R

PTO: mechanický, převodovka a elektromechanický

2) V prodeji od února 2023, sériová výroba začne v květnu 2023:

Pohon: 330 kW

Pohonná jednotka: 2 elektromotory

Akumulátor: 360 kWh, 4 akumulátory

Kabina: denní

Rozvor náprav: 3900 - 6700 mm

3) V prodeji od června 2022, sériová výroba začne v září 2023:

Akumulátor: 180-270 kWh, 2-3 akumulátory

Datum zveřejnění

23.1.2023

Zdroj informací

Volvo Trucks

Foto: Volvo Trucks

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2434 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál