Servind

Scania udává směr

Scania udává směr

Nová digitální přístrojová deska Scania Smart Dash umožňuje všem řidičům řídit lépe - chytřeji a bezpečněji. Její modulární koncepce a nejnovější technologie přinášejí víc bezpečí, informací a klidu za volantem. Řidiči díky ní získají vynikající přehled o svém vozidle i jeho okolí a virtuálního chytrého společníka, od něhož budou dostávat diskrétní upozornění vždy, když bude hrozit nebezpečí, nebo bude nutné, aby něco udělali.

Scania Smart Dash je nejnovějším dílem skládačky ve snaze společnosti Scania transformovat odvětví dopravy tak, aby bylo chytré a udržitelné. Nabízí rozsáhlé možnosti individualizace nastavení a zároveň vždy přehledně poskytuje aktuální data a informace. Rozumně kombinuje mechanické ovládací prvky a dotykový displej. Díky tomu zjednodušuje řidiči ovládání vozidla a nabízí mu prvotřídní podporu.

Cílem úsilí společnosti Scania bylo, aby asistenční a bezpečnostní systémy byly pro řidiče intuitivní a co nejméně obtěžující.

Scania Smart Dash představuje nejnovější generaci rozhraní mezi člověkem, vozidlem a širokou nabídkou služeb, které jsou na něj napojené. Řidič si vybere, jaké informace chce zobrazit nebo vynechat.

Celé řešení je vytvořeno tak, aby bylo intuitivní a uživatelsky přívětivé. Používá kombinací fyzických a digitálních ovládacích prvků, které nabízejí přehled a přímočaré ovládání, aniž by řidiče přetěžovaly.   

Prostředí Smart Dash vždy zahrnuje dvě obrazovky: displej řidiče přímo v přístrojové desce a středový informační displej - dotykový panel, který je k dispozici ve dvou velikostech – 10,1“ nebo 12,9“. K ovládání může řidič používat dotykový displej, fyzické ovladače nebo hlasové příkazy. Scania se rozhodla pro vyváženou kombinaci fyzických a digitálních ovládacích prvků a vyhnula se časté chybě, kdy se důležité funkce skrývají o jednu až dvě úrovně nabídky níž.

„Nejpoužívanější funkce by samozřejmě měly být snadno dostupné. Jde hlavně o to nabídnout řidičům nejlepší možné řešení a zajistit, aby nové technologie řidiči pomáhaly, ne aby ho obtěžovaly, zbytečně přetěžovaly jeho smysly, nebo dokonce vytvářely takové situace, kdy se pozornost a oči řidiče musí odvrátit od silnice jen kvůli nastavení nějaké základní věci, jako je například teplota v kabině,“ říká produktový manažer Scania Trucks Eduardo Landeo.

Datum zveřejnění

8.9.2023

Zdroj informací

Scania

Foto: Scania

 

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2132 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál