Servind

Nová řada nákladních pneumatik Conti Eco Gen 5

Nová řada nákladních pneumatik Conti Eco Gen 5

Společnost Continental představuje 5. generaci své řady nákladních pneumatik Conti Eco. Pátá generace ContiEco splňuje všechny požadavky taxonomie EU pro vozové parky. Nově vyvinuté nákladní pneumatiky Continental umožňují dopravním společnostem výrazně snížit spotřebu paliva v regionální i dálkové přepravě, a tím snížit náklady i emise CO2.

Speciální směsi zajišťují optimální valivý odpor a vysoký kilometrový výkon

S novou generací pneumatik Conti Eco se expertům ve vývoji podařilo vyřešit rozpor dvou cílů: nižší valivý odpor vs. vysoký kilometrový výkon. Pneumatiky jsou nyní dostupné v zemích regionu EMEA, tedy i České republice a na Slovensku, v podobě Conti Eco HS 5 pro řízenou nápravu a Conti Eco HD 5 pro hnanou nápravu.

Continental na vývoji nové produktové řady intenzívně pracoval několik let. Nové pneumatiky prošly před uvedením na trh řadou komplexních testů.

Konsolidace portfolia nákladních pneumatik

S  pátou generací pneumatik Conti Eco optimalizuje Continental počet svých produktových řad nákladních pneumatik. Nová pneumatika navazuje na své úspěšné předchůdce Conti EcoPlus Gen3+ pro dálkovou dopravu a Conti EcoRegional Gen3+ pro regionální dopravu. Nová pneumatika Conti Eco kombinuje nejlepší vlastnosti pneumatik Conti EcoPlus a Conti EcoRegional a posouvá je na novou úroveň. To je možné díky optimalizovanému valivému odporu a vyššímu kilometrovému výkonu.

„V minulosti, pokud pneumatika jezdila extrémně hladce, a proto potřebovala méně energie k pohonu, to většinou bylo na úkor robustnosti a životnosti,“ upozorňuje Hinnerk Kaiser, který je ve společnosti Continental zodpovědný za vývoj pneumatik pro nákladní vozy a autobusy. Nyní se vývojáři pneumatik ve společnosti Continental zaměřují na zlepšování valivého odporu u všech komponent - pláštěm počínaje přes běhoun až po konstrukci pneumatiky. Běhouny díky speciální dvouvrstvé konstrukci (cap base) a inovativním směsím umožňují vysoký kilometrový výkon, značnou odolnost a zároveň optimalizaci valivého odporu. Směs, která je v přímém kontaktu s vozovkou, je vyvinuta s ohledem na vyšší kilometrový výkon a větší odolnost.

Conti Eco HS 5 a HD 5 s nižším valivým odporem a vyšším kilometrovým výkonem

Technické parametry výkonu pneumatiky jsou jasné. Na kolech řízené nápravy umožňuje silnější vrstva běhounu použít směs prodlužující kilometrový výkon. Ta současně zaručí i nižší valivý odpor.

Na hnané nápravě hraje klíčovou roli optimalizovaná konstrukce ramen s inovativním tvarem lamel pro rovnoměrné opotřebení pneumatiky. To má také pozitivní vliv na kilometrový výkon a životnost pneumatiky. Při konstrukci bylo použito několik typů směsí a nový tvar patky přizpůsobený optimalizaci valivého odporu. Kombinace těchto opatření vedla ke snížení valivého odporu až o 12 % a zvýšení kilometrového výkonu až o 10 % ve srovnání s předchůdci.

Optimalizovaný valivý odpor a vysoký kilometrový výkon nových pneumatik Conti Eco mají pozitivní dopad na životní prostředí.

Pokračující zaměření na protektorování

Kromě toho nové pneumatiky nabízejí vynikající trakci po celou dobu své životnosti. Zákazníci mohou také požádat o jejich dodání s nejnovější generací senzorů namontovaných z výroby. Díky tomu Conti Eco Gen 5 podporuje pokroky v digitalizaci vozového parku a - ve spojení s řešením pro správu pneumatik ContiConnect 2.0 - umožňuje vzdálené sledování v reálném čase a prediktivní plánování pneuservisu. To pomáhá výrazně snižovat provozní náklady spojené s pneumatikami, stejně jako řešení společnosti Continental pro protektorování.

„Nové pneumatiky Conti Eco jsme navrhli tak, aby je bylo možné protektorovat. Tímto způsobem nová řada pneumatik přispívá také k vyšší efektivitě nákladů a udržitelnosti v odvětví dopravy,“ říká Hinnerk Kaiser. Protektorovaná pneumatika se skládá až ze 70 % materiálu staré pneumatiky a stojí až o 40 % méně než nová pneumatika, přičemž nabízí stejný kilometrový výkon a bezpečnost.

Datum zveřejnění

28.5.2024

Zdroj informací

Continental

Foto: Continental

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoWeek

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.4508 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál