Servind

Oprava autoelektroniky - Sázka na kvalitu se vyplatí!

Oprava autoelektroniky - Sázka na kvalitu se vyplatí!

Stále se zvětšující počet a komplexita elektronických komponentů ve vozidle je výzva pro pracovníky autoservisů. Oprava vadné autoelektroniky je citlivá operace a patří do ruky odborného a zkušeného personálu.

Vybírejte firmu, která nabízí komplexní a kvalitní řešení jako jeden dodavatel. Předpokladem pro opravu by pak mělo být vysoce vypovídající vstupní a výstupní testování kde se potvrdí, že jednotka po opravě také skutečně funguje. V tento moment by neměl být problém na opravu poskytnout dvouletou záruku.

Je dobré se vyhnout nákupu jednotky z vrakoviště nebo druhé ruky. Neznáte historii daného dílu, obvykle dostanete záruku maximálně v řádu týdnů a starosti mnohdy přidělá nutný přenos softwaru z původní jednotky a její konfigurace za další vícenáklady.

Oproti tomu repas originálního dílu, který lze realizovat včetně přeposlání během několika dní, zahrnující výměnu všech poddimenzovaných nebo poškozených součástek přináší trvalé řešení a do konce životního cyklu vozidla již často nevyžaduje další zásah.   

Jak stoupá složitost elektronických součástek a integrovaných obvodů, neobejde  se provoz bez vlastního vývoje oprav a speciálních technologií jako např. mikroskopů, rentgenu pro kontrolu vícevrstvých základních desek, výměny procesorů s pouzdrem BGA atd. Veškeré toto know-how je zárukou pro kvalitní servis autoelektroniky a při cenách oprav na úrovni 1/4 až 1/3 ceny nového dílu přináší i významnou finanční úsporu.

Spolehlivý servis jednotek by se měl také vyznačovat transparentní komunikací! Pokud zákazníci rozumí poskytovaným službám a s nimi spojeným procesům, může vznikat dlouhodobější spolupráce a vzájemná důvěra. Pokud ve všech momentech před, během a po opravě obdrží zákazník potřebné informace a podporu, je to správný předpoklad pro bezproblémové a rychlé vyřízení zakázky.

A co vše lze opravit?

Od jednotek ABS, motoru, automatických převodovek, přístrojových štítů až třeba po zapalovací moduly z většiny osobních a nákladních vozidel a motocyklů.

www.ecude.cz

Expertní hotline: +420 778 00 11 88

E-Mail: info@ecu.de

video:   https://www.youtube.com/watch?v=A1ZP7qermwc

Datum zveřejnění

05.12.2022

Zdroj informací

Text: Bc. Tomáš Pokorný

Foto ecu.de

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2594 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál