Servind

Kondenzátory Nissens

Kondenzátory Nissens

Kondenzátor je jednou z nejdůležitějších součástí klimatizačního systému. Zajišťuje správné parametry chladiva a udržuje správnou funkci klima okruhu. Správná konstrukce a materiály mohou kondenzátoru respektive celému klimatizačnímu systému zajistit provozuschopnost a výkon na dlouhou dobu.

Přesvědčte se, že kondenzátor prémiové kvality od společnosti Nissens je skvělou volbou a představuje skutečný rozdíl v segmentu klimatizací na trhu s náhradními díly. Kondenzátor Nissens je produkt, který technikům umožňuje zajišťovat prvotřídní opravy klima okruhu náhradním dílem s optimálním výkonem a prodlouženou životností. Navíc je součástí jedinečné nabídky klima dílů Nissens vyvinutých pro zvýšení konkurenceschopnosti distributorů náhradních dílů.

Co je důležité vědět

Kondenzátor je poměrně křehký a jeho umístění v přední části vozidla jej vystavuje nepříznivým podmínkám a časem může způsobit jeho opotřebení. Běžné poruchy kondenzátoru mohou mít různé příčiny. Mechanická poškození mohou být způsobena neopatrnou obsluhou, hmyzem, prachem anebo jinými nečistotami ze silnice. Posypové soli, používané v zimě, mohou rychle vést ke korozi, což způsobí zhoršení a netěsnosti povrchu kondenzátoru. Veškerá poškození mohou omezit výkon výměny tepla kondenzátoru.

Vliv kondenzátoru na provozuschopnost systému by se neměl podceňovat. I když se díl zdá být v dobrém stavu, tak částečně funkční kondenzátor může vést k vážným a nákladným poruchám klima okruhu. Následně může dojít například k poškození nebo dokonce úplnému zadření klima kompresoru. Proto je vždy vhodné provádět kontrolu kondenzátoru při pravidelném servisu vozu nebo klimatizace. Jakékoli známky poškození nebo oslabení výkonu by měly vést k nalezení a odstranění hlavní příčiny a v případě potřeby k výměně dílu.

Pro vyřešení potřeby výměny kondenzátoru je vhodné zvážit pouze produkty vhodné kvality, protože to zajistí dlouhý a optimální výkon systému a pomůže se vyhnout opakovaným opravám.

Originální standard kvality Nissens

Originální kvalita Nissens je jedinečný pokročilý standard kvality, který společnost Nissens zavedla a uplatňuje ve všech procesech - od návrhu a vývoje produktu přes výrobu až po důkladné testování a ověřování ve firemních testovacích laboratořích nebo v renomovaných externích institutech.

Norma platí stejně pro všechny výrobky včetně kondenzátorů. Začíná v interní testovací laboratoři Nissens, která kombinuje pokročilé testovací metody a jedinečné odborné znalosti získané během desetiletí vývoje a výroby dílů chlazení a autoklimatizace.

V rámci vývoje nového dílu podstupuje kondenzátor mnoho ověřovacích testů. Tento holistický přístup a definice požadavků na konstrukci kondenzátoru Nissens zahrnuje:

- kondenzátorovou technologii např. typ a velikost trubky/mikrotrubky

- kompletní hmotnost a velikost včetně počtu trubek, hustoty lamel atd.

- typ a tloušťka povlaku

- usazení produktu včetně shody s dalšími součástmi tj. montáž produktu

- specifikace materiálu a hmotnost vysoušeče

Důkladně testováno pro optimální výkon

V procesu ověřování kondenzátoru Nissens se testuje materiál, mechanické vlastnosti, tepelný výkon, odolnost a provádí se plně přizpůsobené testy pomocí různých prostředků a médií. Primárním cílem je zajistit vynikající výkon a nejvyšší spolehlivost produktu.

Výkon kondenzátoru může být ověřen v různých testovacích režimech. Od teoretických výpočtů až po finální schvalovací test – ověření správného tepelného výkonu v aerodynamickém tunelu.

Testování v aerodynamickém tunelu simuluje přírodní podmínky včetně vnitřního proudění média i proudění okolního vzduchu přesně tak, jak se děje v reálu. Kromě testu výkonu jednotky se bere v úvahu ztráta tlaku chladiva a chladicího vzduchu. Testy a schvalování prototypů dále zajišťují, že hromadná výroba kondenzátorů Nissens splní požadavky na výkon včetně vhodné výměny tepla a parametrů chladiva potřebných pro optimální fungování konkrétního systému.

V testovací laboratoři probíhá několik dalších testovacích sérií, které simulují další reálné podmínky vyskytující se ve vozidle. Například tlakový nárazový test až při 80 bar, vibrační test nebo tlakový impulsní test. Každý se opakuje během speciálně vyvinutého procesu s tisíci cykly.

Zajištění dlouhé životnosti i v nepříznivých podmínkách

Vzhledem ke svému umístění ve vozidle je kondenzátor ve svém životním cyklu neustále vystaven vlivům vnějšího počasí a stavu vozovky. V závislosti na prostředí na něj mohou působit faktory, jako jsou vlhkost, kamínky, nečistoty nebo hmyz a často i agresivní činidla, jako je posypová sůl, což vede k destruktivní chemické reakci hliníku - korozi.

Společnost Nissens vyvinula speciální antikorozní povlak, který výrazně prodlužuje životnost produktu. Je založen na práškovém lakování, které precizně pokrývá celý povrch dílu a vytváří tak účinnou ochrannou bariéru proti látkám napadající povrch. Nerozhoduje jen specifický typ nátěru, který jednotku pokrývá, ale i úplné a důkladné pokrytí povrchu včetně všech prohlubní a technologických meziprostorů. Tím následně může zajistit nejlepší účinnost ošetření a díky tomu i dlouhodobou ochranu. To je také důvod, proč se v testovacích laboratořích Nissens zkoumá životnost kondenzátorů v dlouhodobém korozním testu, který simuluje přirozené atmosférické podmínky.

Stovky hodin v klimatické komoře jsou součástí speciálně navržené testovací série. Zde se ověřuje, zda antikorozní ochrana kondenzátoru odolává drsným podmínkám. Testy v laboratoři Nissens a nezávislými externími instituty ukázaly, že kondenzátory s ochranným povlakem od společnosti Nissens vydrží podstatně déle než OE nebo jejich ekvivalenty bez ochrany, kde je surový hliník vystaven nepříznivým podmínkám.

Testy odhalily, že po 400 hodinách v solné komoře si kondenzátor Nissens s ochranným povlakem zachovává svou strukturu a nevykazuje žádné známky koroze nebo vážného poškození lamel. Kondenzátor zůstává těsný a při natlakování během následného testu vysokotlakým dusíkem nedochází k žádným únikům.

Navrženo k bezpečné přepravě a snadné montáži

Od okamžiku prvního kontaktu s výrobkem přes jeho montáž až po další provoz mechanici dokáží rozpoznat kvalitu kondenzátoru. Balení je nedílnou součástí kvality produktu. Přepravní krabice kondenzátorů Nissens jsou navrženy tak, aby chránily citlivou část během celého procesu přepravy. Zejména poslední fáze – poslání zásilky kurýrem může vystavit kondenzátor vážnému poškození. Proto silná, znovu uzavíratelná kartonová krabice, speciální ochrana hran na výměníku tepla a pevná fixace v kartonu poskytují vynikající ochranu kondenzátorů vyrobených společností Nissens.

Od sezóny 2023 navíc Nissens plní kondenzátory dusíkem aby zabránil vnikání nečistot, vlhkosti a navíc chránil citlivý vysoušeč.

Stejně důležitá pro mechaniky je i bezproblémová montáž. Kromě času je důležitým faktorem montáže i dodržení těsnosti systému, která je velmi důležitá i pro provoz ostatních částí okruhu.

Dokonalá povrchová úprava a specifický test montáže zajišťují, že kondenzátory Nissens dokonale zapadnou do uspořádání vozu. Navíc s konceptem First Fit jsou součástí balení kondenzátoru další instalační díly. V případě potřeby použijte zápustné šrouby, o-kroužky atd. pro zaručení snadné a rychlé montáže.

Skutečný rozdíl na trhu s náhradními díly

Nabídka kondenzátorů Nissens je komplexní a navržena tak, aby posílila podnikání distributorů náhradních dílů, kteří jsou následně připraveni dodávat svým zákazníkům nejen během klima sezóny, ale i během celého roku.

Kondenzátory Nissens jsou součástí komplexní nabídky náhradních dílů společnosti pro autoklimatizace s osmi dalšími produktovými řadami klima dílů. Řada kondenzátorů společnosti Nissens byla vyvinuta tak, aby splňovaly potřeby trhu s komplexním a konkurenceschopným sortimentem nejčastěji vyměňovaných částí klima systému. Sortiment pokrývá víc než 13 000 modelů, což odpovídá více než 94 % evropského vozového parku. Každou sezónu se do sortimentu přidává víc než 50 nových modelů kondenzátorů, které pokrývají nejnovější automobilové aplikace.

Sortiment společnosti Nissens zahrnuje více než 140 modelů kondenzátorů pro nová energetická vozidla a pokrývá 74 % modelů hybridních a elektrických vozů v Evropě.

Spolu se skvělým produktem Nissens sdílí odborné znalosti o klimasystému zahrnující údržbu, odstraňování problémů a montáž komponenty. Stránka podpory je snadno dostupná a nabízí online školení anebo klasická školení u zákazníků.

Kdykoli systém vyžaduje spolehlivou a dobře fungující výměnu kondenzátoru, pak kvalita dílů Nissens jsou pro mechanika skvělou volbou, aby provedli ideální servis klima okruhu.

Obal je bezpečný a chrání křehkou část před poškozením. Kondenzátor je natlakován neutrálním plynem a jeho spojení chrání těsné uzávěry (řešení implementované u většiny kondenzátorů Nissens v sezóně 2023-2024), což činí produkt těsným a tím zabraňuje pronikání nečistot a vlhkosti dovnitř jednotky. Ochranný povlak je aplikován na všechny kondenzátory Nissens aby byla zajištěna jejich dlouhá životnost a to i v náročných podmínkách prostředí.

Díl přesně zapadá do uspořádání vozidla. Kondenzátory Nissens označené First Fit se dodávají s nezbytnými o-kroužky a dalšími díly, díky nimž je proces montáže pro mechanika snadný a bezpečný.

Správná konstrukce a materiály zajišťují produktu respektive celému systému, správnou odolnost a výkon po dlouhou dobu.

Chcete-li se dozvědět více, navštivte nissens.com/climate

Datum zveřejnění

26.4.2023

Zdroj informací

Nissens

Foto: Nissens

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3052 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál