Servind

PPG přináší digitalizaci do vzdělávání v oblasti autolakýrnictví

PPG přináší digitalizaci do vzdělávání v oblasti autolakýrnictví

Darováním unikátní technologie PPG LINQTM Integrované střední škole automobilové (ISŠA) v Brně posílilo partnerství odborných institucí, jež má za cíl přinést nové technologie přímo do výuky, zatraktivnit učební obor autolakýrník a pomoci řešit nedostatek kvalifikovaných pracovníků, rozvíjet jejich odborné dovednosti a podporovat udržitelnost a digitalizaci ve vzdělávání.

Moderní zařízení pomáhá zajistit kvalitní výuku. Proto se společnost PPG rozhodla spustit projekt darování technologie PPG LINQ moderním odborným školám v Evropě, které poskytují kvalitní odborné vzdělání a školení v oblasti autolakýrnictví. Brněnská automobilová škola je jednou z těch, které se mohou pyšnit nejmodernější technologií používanou v oblasti autoopravárenství. ISŠA již v rámci výuky řadu let využívá kvalitní autolaky Nexa Autocolor díky partnerství s certifikovaným distributorem PPG společností Auto Fit.

PPG LINQ je cloudový digitální ekosystém navržený tak, aby změnil zaběhnuté procesy v autolakovnách a pomohl firmám i samotným lakýrníkům čelit aktuálním potřebám, jakými jsou zvyšující se náklady, stoupající ceny energií, zpřísňující se legislativa, ale také vysoké očekávání zákazníků. Systém propojuje, automatizuje a digitalizuje celý proces opravy. Umožňuje lakýrníkům modernizovat procesy oprav pomocí propojeného digitálního hardwaru, softwaru a inovativních služeb. Těmito nástroji jsou například MOONWALK®, přesný automatický systém míchání barev, PPG DIGIMATCH™, spektrometr s kamerou se systémem šesti úhlů měření, který umožňuje přesné a rychlé měření, a PPG VISUALIZID™, software pro 3D vizualizaci naměřených odstínů.

PPG LINQ je navržen tak, aby zefektivnil nalezení správné receptury, zautomatizoval proces opravy a maximalizoval profit, a to díky úspoře pracovních nákladů, omezení lidských chyb a snížení spotřeby materiálů.

„Nejsme jen společností zabývající se barvami a nátěrovými hmotami, jsme partnerem našich zákazníků, který rozumí výzvám a problémům, jimž čelí. Náš blízký vztah se zákazníky nám umožňuje inovovat a vytvářet řešení, která na základě globálních zkušeností nabízejí individuální odpovědi a doporučení. Naším zájmem je podílet se na vyškolení nové generace kvalifikovaných odborníků a přivést do autolakoven mladé talenty. Podporou odborných škol digitálními a udržitelnými technologiemi přispíváme k uspokojení rostoucí poptávky po kvalifikovaných pracovnících v autolakýrnickém oboru,“ vysvětluje Magdalena Salamucha, ředitelka PPG Automotive Refinish pro Polsko, střední Evropu a Pobaltí, Ukrajinu a Moldavsko, Automotive Refinish.

„Jsme škola, která přijímá inovace a uvědomuje si důležitost digitalizace. Věříme, že díky tomu se nám daří přilákat mladé lakýrníky a lakýrnice do automobilového průmyslu. Zavedení PPG LINQ digitálního ekosystému do našeho studijního programu nám umožňuje nabídnout studentům pohled do zajímavé, efektivní a zároveň udržitelné budoucnosti lakování automobilů a připravuje je na vzrušující příležitosti v rychle se rozvíjejícím sektoru. Zatímco do jiných oborů pronikly nové technologie mnohem dříve, obor autolakování byl poněkud opomíjen. Proto jsme rádi, že se společnost PPG vydala cestou modernizace a digitalizace, která posouvá tento obor na zcela novou úroveň,“ řekl ředitel ISŠA Milan Chylík.

Nová technologie by navíc mohla zaujmout a přilákat do automobilového průmyslu více dívek. Ty totiž podle odborníků mají lepší barvocit, který mohou právě v autolakýrnickém oboru velmi dobře uplatnit. „Nedostatek kvalifikované pracovní síly a míra atraktivity oboru u mladých lidí je významnou překážkou pro lakovny napříč evropskými zeměmi. PPG si tuto výzvu uvědomuje a je odhodlána investovat do vzdělání, překlenout mezery v dovednostech a pomoci vychovat novou generaci profesionálů v automobilovém sektoru,“ popisuje Vít Černý, Business Manager CZ&SK PPG Automotiv Refinish.

„Právě pro odvětví autoopravárenského lakování se ženy skvěle hodí, mají smysl pro barvy, jsou pečlivé a přesné, přinášejí do autolakoven nové úhly pohledu a profesní dovednosti,“ dodal ředitel školy Milan Chylík.

„Věříme, že moderní zařízení a nové technologie poskytnou dokonalé prostředí pro výuku nových profesionálů a zároveň přilákají nové zájemce, kteří se teprve rozhodují, jaký směr studia zvolí. Auta a motorky jsou součástí každodenního života většiny lidí, a proto rádi spolupracujeme se školou, která vychovává lidi, kteří je do detailu znají a jejich opravám rozumí,“ vysvětluje Martin Šmerda, jednatel společnosti AutoFit, distributora PPG a partnera školy.

Datum zveřejnění

11.4.2024

Zdroj informací

PPG

Foto: ISŠA

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2444 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál