Servind

Sušicí zařízení FlexiTherm

Sušicí zařízení FlexiTherm

Servind přináší unikátní zařízení FlexiTherm pro sušení nejenom karosářských tmelů. Během posledních dvou let Servind rozšířil portfolium svých produktů i o oblast karosářských oprav. Dalším z řady užitečných pomocníků v dané oblasti je unikátní sušicí zařízení od německého producenta speciálního nářadí a přípravků pro karosárny, společnosti Wieländer + Schill.

Sušicí zařízení FlexiTherm, které obdrželo i ocenění německého Spolkového ministerstva průmyslu a energetiky za oborově mimořádné inovativní řešení, je užitečným pomocníkem nejenom v karosárně.

Kromě mnoha dalších bude i tento produkt neodmyslitelně patřit k vybavení právě dokončovaného karosářského tréninkového centra nedaleko sídla společnosti Servind v Tuchoměřicích. Jeho otevření se plánuje do konce letních prázdnin.

Sušicí zařízení FlexiTherm má v sobě předprogramován software pro sušení nejrůznějších tmelů, které jsou pro karosářské opravy doporučeny jednotlivými automobilkami. Další programy lze do řídící jednotky zařízení flexibilně dohrávat. Daný program lze velice jednoduše navolit na panelu přístroje.

Unikátní sušící zařízení

Unikátní sušicí zařízení garantuje, že sušení bude probíhat dle výrobcem doporučených časů, teplot a to v pořadí daném technickým listem. Teplo se produkuje prostřednictvím tří, na sobě nezávislých, výhřevných „deček“, které jsou připevněny přímo na sušené místo.

Díly se upevňují buď přiloženými magnety nebo, v případě hliníkových dílů, speciální lepicí páskou. Tím je zaručeno, že je efektivně sušeno právě opravované místo. Díky tomu lze v blízkosti sušeného místa na daném díle souběžně pracovat a urychlit proces celé opravy.

Jedinečné zařízení je nejenom jednoduché na obsluhu, ale přináší i řadu dalších výhod. Na daný typ oprav se v současné chvíli využívají dobře známé infrazářiče. Jejich použití je však uživatelsky komplikovanější. Pokud při výměně, například zadní bočnice karoserie, sušíme vytmelená místa, musíme celou operaci provádět na třikrát. Tedy na všech třech vytmelených místech.

Infrazářič musí být vždy v přesné vzdálenosti, kterou v průběhu sušení navíc musíme několikrát měnit, abychom upravovali předepsanou teplotu. Tu je potřeba průběžně měřit a kontrolovat a navíc je nutné sledovat čas sušení. V tomto případě nelze díky vysoké teplotě v okolí infrazářiče a rizika, že bude nekontrolovatelně posunut, daném dílu vozu souběžně pracovat. Navíc při nastavení špatné vzdálenosti a nesledování času může dojít k porušení výrobcem stanoveného technologického postupu sušení nebo dokonce poškození okolí opravovaného místa.

Díky efektivnímu používání a možnosti sušení až tří míst na jednou dochází k minimálně 50% časové úspoře a navíc je přímým působením na opravované místo snížena spotřeba elektrické energie až o 60 %. O zařízení se během sušicího procesu nemusíte vůbec starat a na konec sušení jste upozorněn přístrojem.

Ojedinělé zařízení nachází uplatnění nejenom na karosárně a v lakovně, ale lze ho využít i pro urychlení schnutí lepidel při výměně autoskel.

Datum zveřejnění

14.8.2016

Zdroj informací

ADIP

Autor

Vladimír Rybecký

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2718 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál