Servind

Goodyear podpořil závody tahačů v Mostě

Goodyear podpořil závody tahačů v Mostě

Napínavou podívanou nabídl uplynulý závodní víkend na Autodromu v Mostě. Souboj dvou vedoucích závodníků mistrovství Evropy tahačů FIA European Truck Racing Championship (ETRC) – Němce Jochena Hahna na prvním místě a českého jezdce Adama Lacka ze stáje Buggyra na místě druhém – nakonec skončil nerozhodně. Zatímco v sobotních závodech nechal Lacko svého největšího rivala v obou případech za sebou a jednou se dokonce těšil z vítězství, v obou nedělních závodech triumfoval Jochen Hahn a Adam Lacko skončil druhý.

Po české části seriálu tak oba soupeře na čele žebříčku dělí stejně jako předtím třináct bodů a rozhodnou jeho zbývající tři závody – v belgickém Zolderu, španělské Jaramě a francouzském Le Mans.

Závody v Mostě absolvovaly závodní 5,5 tunové tahače stejně jako při všech ostatních částech seriálu na speciálně vyrobených pneumatikách značky Goodyear, která je výhradním dodavatelem pneumatik pro všechny závody a závodníky mistrovství. Konstrukce jejích závodních nákladních pneumatik 315/70R22.5 vychází z plášťů Goodyear nejnovější generace vybavených speciálním běhounem. Zvláštní směs propůjčuje závodním pneumatikám optimální přilnavost nejen na suchém, ale i na mokrém povrchu, kterého si závodníci v Mostě užili při nedělních závodech.

„Závody tahačů jsou úžasný zážitek, jsme proto hrdí na to, že jsme výhradním dodavatelem pneumatik pro všechny zastoupené tahače. Jedinečný seriál závodů nám umožňuje vyzkoušet si nové technologie, které pak poslouží našim standardním nákladním pneumatikám a následně i našim zákazníkům,“ řekl David Kyncl, Sales Manager užitkových pneumatik pro Českou republiku.

Jako partner závodů se Goodyear podílel i na doprovodném programu závodního víkendu v Mostě. Jeho expozice ve Fan Village nabídla fanouškům seznámení s historií vývoje nákladních pneumatik Goodyear na příkladu hospodárných pneumatik FUELMAX, pro vysoký kilometrový proběh optimalizovaných pneumatik KMAX a speciálních zimních pneumatik ULTRAGRIP MAX.

Návštěvníci, kterých na autodrom podle předběžných údajů pořadatele zavítalo kolem jednoho sta tisíc, si s Goodyearem mohli také zasoutěžit ve stolním fotbale nebo zazávodit s modely dálkově ovládaných tahačů na závodní dráze Carerra.

Datum zveřejnění

12.9.2016

Zdroj informací

AUTODROM MOST

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2417 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál