Servind

Panasonic slaví 20. výročí značky Toughbook

Panasonic slaví 20. výročí značky Toughbook

Panasonic Toughbook oslaví výročí 20 let od založení legendární značky odolné mobilní výpočetní techniky. Majitelé nejstarších funkčních notebooků Toughbook budou moci vyhrát životní zájezd do Japonska.

Linie předků Toughbooku sahá téměř 30 let nazpět do roku 1987, ve kterém společnost Panasonic začala získávat zkušenosti s výrobou přenosných počítačů a fungovat jako prvovýrobce.  Trh se ale začal poměrně záhy zajímat o profesionální odolnou výpočetní techniku s vyšší životností a nižšími náklady na vlastnictví. Když si tohle společnost Panasonic uvědomila, začala s přípravou vývojových plánů a nakonec postavila v japonském Kóbe speciální továrnu na výrobu odolných notebooků.

O 20 let později nejnovější analýza společnosti VDC Research ukazuje, že společnost Panasonic na evropských trzích s odolnými notebooky a tablety dominuje. V roce 2015 měla v případě odolných notebooků a konvertibilních zařízení celkem 66 % podíl na trhu a v případě odolných tabletů 59 % podíl. V roce 2015 se v Evropě rámci řady Panasonic Toughbook a Toughpad prodalo víc odolných notebooků a tabletů, než kolik prodala celá konkurence dohromady.

Řadě Panasonic Toughbook se podařilo dosáhnout několika prvenství, která sloužila a slouží jako standard pro odolnou mobilní výpočetní techniku 20. a 21. století. Je to dáno zřejmě kombinací více faktorů, mezi které patří naslouchání hlasu trhu a vášeň pro pečlivý výzkum, vývoj, montáž, testování a prodej vlastních produktů.

1994: CF-41 – světově první notebook s jednotkou CD-ROM

Toto zařízení ze slitiny hořčíku s vestavěnou jednotkou CD-ROM položilo základy budoucí řady Toughbook.

1996: Toughbook CF-25 – zrození značky Toughbook

Toto průkopnické zařízení bylo zkonstruováno tak, aby přežilo pád až ze 70 cm a bylo odolné vůči prachu a vlhkosti. Právě tyto prvky se staly základem budoucích modelů Toughbook.

1999: Toughbook CF-27 – světově první integrované funkce GSM a WAN a dotyková obrazovka

První notebook na světě s integrovanými funkcemi GSM a WAN, které umožňovaly mobilním pracovníkům komunikovat navzájem, s kanceláří i vnějším světem. Šlo navíc o první Toughbook ve variantě s dotykovou obrazovkou a zároveň první model s pevným diskem obklopeným gelem a pěnovým blokem, které jej na jednu stranu zajišťovaly a na druhou stranu pohlcovaly účinků nárazů.

2001: Toughbook CF-07 – inovativní odolný minipočítač s mobilním bezdrátovým displejem

Minipočítač Toughbook CF-07 vkročil díky revolučnímu bezdrátovému displeji na panenskou půdu. Samotný počítač mohl s odděleným displejem komunikovat až na 50 m, což do pracovního prostředí vneslo dosud nepoznanou úroveň flexibility a mobility.

2009: Toughbook CF-U1 – světově první ultramobilní počítač stírající rozdíl mezi notebookem a handheldovými zařízeními

Model CF-U1 povýšil to nejlepší z odkazu odolných Toughbooků na mobilnější handheldovou úroveň. Obsahoval kompletní operační systém Windows a celou řadu integrovaných prvků, jako je například čtečka čárových kódů, čtečka otisků prstů, kamera a baterie vyměnitelná během provozu. A tohle všechno dalo mobilním pracovníkům ještě více svobody.

2012: Panasonic Toughpad – představení odolných tabletů Toughpad

Produktová řada Panasonic Toughpad je cílena speciálně na profesionální použití. Tato řada tabletových počítačů se vyznačuje extrémní výdrží, odolností vůči pádu z výšky a odolností vůči prachu, polití vodou a vysokým teplotám.

2015: Toughbook CF-20 – první odolný notebook na světě s oddělitelným displejem

Spojení odolného tabletu a notebooku přináší mobilním pracovníkům bezkonkurenční svobodu při používání. Plně odolný notebook s oddělitelným tabletem lze používat v 6 různých režimech, které vyhoví všem profesionálním potřebám.

Datum zveřejnění

27.9.2016

Zdroj informací

Panasonic

Autor

Vladimír Rybecký

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2821 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál